Almanya, Suriye'ye Askeri Operasyona Katılmayacak!

Almanya, Suriye'ye Askeri Operasyona Katılmayacak!

Almanya’nın Suriye’de askeri bir müdahaleye katılmayacağı bildirildi.

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, yarın yayınlanacak ‘'Neue Osnabrücker Zeitung'' gazetesine yaptığı açıklamada, ‘'Bize katılım konusunda ne soruldu, ne de biz bunu düşünüyoruz'' ifadesini kullandı. Westerwelle, bu konuda anayasanın ve hukukun katı sınırlar çizdiğine dikkati çekti

Westerwelle ayrıca, BM Güvenlik Konseyi'nin ortak bir tavır almasını ve BM müfettişlerinin Suriye'deki çalışmasını hızlı bir şekilde tamamlamasını istediklerini kaydetti.

Alman hükümet sözcüsü Steffen Seibert de Westerwelle'nin Alman hükümeti adına konuştuğunu belirterek, bir askeri müdahaleyi düşünmediklerini kaydetti.

Seibert, BM Güvenlik Konseyi'nin ortak bir tutum sergilemesini ümit ettiklerini belirterek, Rusya ve Çin konusunda da BMGK'da bu tür bir suç karşısında kimsenin gözlerini kapatmasını beklemediklerini ifade etti.

-Fransa'nın kararı

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ise, İngiltere Parlamentosu'nun dün aldığı kararın Paris'in Suriye konusundaki tavrını değiştirmeyeceğini söyledi.

Le Monde gazetesine konuşan Hollande, Fransa'nın Suriye'ye orantılı ve kararlı bir tepki verilmesi yoludaki tavrının sürdüğünü ifade etti. Hollande, Suriye'ye yönelik çarşamba gününden önce bir operasyon olma ihtimalini dışlamadı. Kimyasal silah saldırısıyla ilgili olarak Suriye rejiminin ciddi sorumluğu olduğuna dair ciddi kanıtlar olduğunu kaydetti.

Hollande'ın talebi üzerine Fransa Parlamentosu çarşamba günü olağanüstü toplanacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.