Almanya Türkiye’ye seyahat tavsiyelerini güncelledi

Almanya Türkiye’ye seyahat tavsiyelerini güncelledi

Almanya Dışişleri Bakanlığı,İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarının ardından Türkiye için seyahat tavsiyelerini güncelledi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye yönelik seyahat tavsiyelerinin güncellendiğini teyit etti. Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan seyahat ve güvenlik tavsiyelerinde, aralarında Almanların da bulunduğu birçok Alman gazetecinin Türkiye’de çalışabilmeleri için gereken akreditasyonun herhangi bir neden bildirilmeksizin verilmediği öne sürüldü.

Seyahat tavsiyelerinde “Türk hükümetinin Alman medyasının temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarına yönelik yeni tedbirler almasının ihtimal dışı bırakılamayacağı” ifadesi yer aldı.

Alman Gazeteciler Birliği de Türkiye’ye seyahat edecek gazetecilere uyarıda bulundu. “Gözaltına alınma riskinin göz önünde bulundurulması” gerektiğini belirtti.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, seyahat tavsiyelerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 3 Mart Pazar günü Polatlı’da yaptığı açıklamalara da atıfta bulundu. Soylu, “Avrupa’da, Almanya’da öyle terör örgütünün toplantılarına katılıp da ondan sonra gelip Antalya’da, Bodrum’da, Muğla’da tatil yapanlar var ya, onlar için de tedbir aldık şimdi. Hadi gelsinler bakalım havalimanlarından içeri girsinler. Gözaltına alıp yallah, öyle kolay değil. Dışarıda hainlik yapıp, içeride, Türkiye’de keyfini, sefasını sürmek bundan sonra kolay değil.” şeklinde konuşmuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.