Almanya vatandaşı Müslüman arkadaşlarından etkilenerek İslam'a girdi

Almanya vatandaşı Müslüman arkadaşlarından etkilenerek İslam'a girdi

​Kayseri İl Müftü Vekili ve İl Müftü Yardımcısı Mehmet İzci Başkanlığında il müftülüğünde gerçekleştirilen ihtida merasimi ile Almanya vatandaşı 38 yaşındaki Dennis Patrıck Kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

Müslüman arkadaşlarının İslami yaşantısından etkilenerek İslam'a giren Alman vatandaşı Dennıs Patrıck Kayseri İl Müftülüğünde düzenlenen programla İslam dinine girerek ismi deniz olarak değiştirdi.

İl Müftü Vekili İzci, Dennıs Patrıck’in bundan sonra Deniz ismini kullanacağını belirtti.

Müslüman olma nedenini açıklayan Deniz, "Almanya’da çevremdeki Müslüman arkadaşlarımın yaşayışlarını gördüm ve onlardan etkilendim ve Müslüman olmaya karar verdim." dedi.

İhtida töreni sonrasında İl Müftü Vekili İzci, Deniz’e ihtida belgesini takdim ettikten sonra, Müslüman olduğu günün anısına Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan Almanca Kur’an-ı Kerim Meali ve İslam dinini anlatan kitap seti hediye etti.

İhtida merasimine İl Müftü Vekili ve İl Müftü Yardımcısı Mehmet İzci, İl Müftü Yardımcısı Dr. Dursun Sarı, Deniz ve arkadaşları ve arkadaşlarının ailesi katıldı.

İl Müftü Yardımcısı Dr. Dursun Sarı tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından başlayan ihtida merasimi İl Müftü Vekili İzci’nin, İslam dininin temel esasları ile ilgili verdiği bilgilerin ardından Dennıs Patrıck’in kelime-i şahadet getirmesi ve yapılan dua ile son buldu.


Almanya vatandaşı Müslüman arkadaşlarından etkilenerek İslam girdi

Almanya vatandaşı Müslüman arkadaşlarından etkilenerek İslam girdi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler