Almanya’da “Âlemlere Rahmet Hz. Muhammed” programı düzenlendi

Almanya’da “Âlemlere Rahmet Hz. Muhammed” programı düzenlendi

Almanya’nın Köln kentinde Kutlu Doğum Haftası sebebiyle İslam Toplumu Milli Görüş Köln Bölgesi tarafından düzenlenen “Âlemlere Rahmet Hz Muhammed” programı yoğun ilgi gördü.

Beştepe Külliye İmam Hatibi Âdem Kemaneci, TRT Kuran Tilavet yarışması 2019 birincisi Bünyamin Akdağ, İlahiyatçı Muhammed Emin Yıldırım programda sahne aldı.

Avrupa 2019 Tilavet yarışması birincisi Ahmet Talha Karabulut’un açılış Kuran-ı Kerimiyle başlayan programda, IGMG Genel Merkezden Hulusi Ünye ve Köln Bölge Başkanı Selahattin Demirci birer selamlama konuşması yaptılar.

Yaklaşık 1500 kişinin takip ettiği Köln’deki “Âlemlere Rahmet Hz. Muhammed” programına gelenler, Kuran ziyafeti yaşadılar.

Sırasıyla 2019 TRT Kuran okuma birincisi Bünyamin Akdağ, Beştepe Külliyesi İmam Hatibi Âdem Kemaneci sahne aldı. İki karinin birlikte okuduğu ikindi ezanı anı, programa ayrı bir güzellik kattı.

Yarım saatlik verilen molanın ardından günün beklenen hatibi Muhammet Emin Yıldırım, ailenin konu edildiği ve ilgi ile takip edilen bir seminer verdi.

Yıldırım, “Habeşistan’a hicret eden müminleri, iman üzere orada daimi bir halde tutan şey, ailelerin imani esaslara uygun bir biçimde yaşamasıdır.” diyerek şunları söyledi:

“Bütün dünya, Firavunlara mahkûm olsa, Yeryüzünün her tarafı küfürle, isyanla, günahla dolsa benim evim benim ailem iman üzere olduktan sonra ben Nuh’un gemisindeymişim gibi gelir bana.

Bugün kendilerini Müslüman olarak tanımlayan insanların evlerinde yangın var.  Bugün hanelerimiz, istenilen düzeyde değil, bu böyle olunca yangın evin içinde demektir. Değil dışardaki yangını saatlerce konuşsak da anlamı yok, bizim önceliğimiz evimizdeki yangını söndürmek olmalı.”

6 evliliğin biri boşanma ile sonuçlandı

Muhammed Emin Yıldırım, Avrupa’ya gelip gittiğinde kendisine sorulan soruların çoğunluğunu aile meseleleri olduğunu, Türkiye’de de kendisinden istenen seminerlerin aile konulu olduğunu belirtti.

Evliliklerin altısından birinin boşanma ile sonuçlandığını, devam eden 5 evliliğin de çeşitli sebeplerden dolayı mecburen sürdürüldüğünü hatırlatan Yıldırım, “Aile, cennetin havasını tattırması gerekirken artık evlenmeyi ve idare etmeyi bazı şeylerin hatırına katlanılabilecek bir şey olarak anlıyoruz. “ dedi.

Muhammed Emin Yıldırım, tüm yıl boyunca bütün sohbetlerini aile kavramı ve beş başlık üzerine kurguladığını sözlerine ekledi.  Bunlar; Ailenin kurulması, Ailenin korunması, Ailenin kuşatılması, Ailenin kırılması, Ailenin kalitesizleştirilmesi konularını teşkil ediyor.

“Alemlere Rahmet Hz. Muhammet” programı, sponsorlara plaket takdimi ile sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.