Almanya'da aşı olmayanlar günlük hayatta kısıtlamalarla karşılaşacak

Almanya'da aşı olmayanlar günlük hayatta kısıtlamalarla karşılaşacak

​Almanya'da Başbakan Angela Merkel ve 16 eyalet başbakanının video konferans yöntemiyle gerçekleştirdiği toplantıda, aşı olanların kısıtlamayla karşılaşmayacağı belirtildi.

23 Ağustos'tan itibaren aşı olanlar günlük yaşamlarında herhangi bir kısıtlamaya tabi tutulmazken, aşı yaptırmayanlar ise bazı kısıtlamalarla karşı karşıya kalacak.

Merkel, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, "Özellikle nüfusun sadece yüzde 55,1'inin tam olarak aşılandığı bir zamanda, tüm nüfus için hala temel koruma önlemlerine ihtiyacımız var." dedi.

Ülkede her vatandaşa aşı imkanı sunulduğunu belirten Merkel, hastanelere, bakımevlerine, restoranların kapalı alanlarına, ibadethanelere, düğünlere, toplantılara, kuaförlere ve spor salonlarıyla kapalı yüzme havuzlarına girmek için aşı belgesi veya hastalığın geçirildiğine dair belge ibraz edilmesi gerekeceğini vurguladı.

11 Ekim'den itibaren de aşı yaptırmayan yetişkinler, ücretsiz Covid-19 testlerinden yararlanamayacak. Bu kişilerin ortalama 15 avro olan test ücretlerini ödemeleri gerekecek.


Almanya'da aşı olmayanlar günlük hayatta kısıtlamalarla karşılaşacak

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.