Almanya'da aşırı sağın artış sebeplerinin en önemlisi yanlış siyasettir

Almanya'da aşırı sağın artış sebeplerinin en önemlisi yanlış siyasettir

MÜSİAD'ın Almanya'nın Köln şehrinde düzenlediği iftar yemeğinde Türkiyeli ve Alman iş adamları biraraya geldi.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) ve Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (NRW) eyaleti teşkilatı tarafından Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen iftar programına, Türkiye Köln Muavin Konsolosu Efsane Temur, MÜSİAD üyeleri, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programında gelenlere teşekkürlerini sunan NRW Başkanı Bahattin Yılmaz bir konuşma yaptı.

Konuşmasında Almanya’daki  aşırı sağın tırmanışına dikkat çeken Yılmaz, şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz haftalarda eyalet seçimlerini gerçekleştirdik ve bizi endişelendiren sonuçlarla karşılaştık. Aşırı sağcıların 7,5 gibi ciddi bir oy almış olmaları bizim daha fazla gayret etmemiz gerektiğini ortaya koymuştur. Eyalet seçimini kazanan Hristiyan Demokrat Birliğinden (CDU) Almanya Milletvekili Sayın Armin Laschete Başarılar diliyoruz. Almanya genel seçimleri de yaklaşıyor. Aşırı sağcılığın artış sebeplerinin en önemlisi yapılan yanlış siyasetle alakalı olduğunu düşünüyorum. Türkiye düşmanlığı yapılarak, halka bizi ve ülkemizi tek taraflı tanıtmak şartıyla siyaset olmamalı. Bizim de Almanya’nın bir parçası olduğumuzu önce kendimize, sonrada siyasilere ve Alman komşularımıza anlatmamız gerekiyor. Anlatamıyorsak bizi anlatan genç siyasetçileri yetiştirmek ve onları desteklemek durumundayız. Ve yine diğer taraftan medyayı iyi kullanmak durumundayız. Kullanamıyorsak orayada yine genç nesillerimizi yönlendirmek durumundayız."

Konuşmasına, 29 Mayıs 1993'te yaşanan Solingen faciasını ve düzenlenen anma programını hatırlatarak devam eden Yılmaz, "Buraya vatandaşlarımızdan ilgi okadar azdıyki  sanki aşırı sağcılar Solingen’de yüzde 7,5 almamış gibi. Ben bu olayı unutmamamız gerektiğini düşünüyorum. Bu işin önemini anlamak ve anlatmakta, yetersiz kalıyoruz sanırım." dedi.

"Ramazan ayı sevgi, hoşgörü ve merhamet ayıdır." diyen Türkiye Köln Muavin Konsolosu Efsane Temur ise yaptığı konuşmada, "Dünya nüfusunun yaklaşık dörtte birini oluşturan bir noktada, yedi milyar Müslüman için en kutsal günler olan Ramazan ayındayız. Bugün insanların nefislerin arındığı, iç dünyası ve nefisleriyle hesaplaştıkları ve oruç yoluyla ruh ve bedenlerini terbiye etikleri bir aydır. Ramazan ayı, aynı zamanda sevgi, hoşgörü ve merhamet hislerinin yoğun bir şekilde yaşandığı dargınlık ve küskünlüklerin son bulduğu bir aydır." diye belirtti.

Bir önceki dönem milletvekili, İran Gaz Bakanalığından konuk olan Celil Caferi, Müslümanlar arasındaki mezhep savaşlarına dikkat çeken bir konuşma yaptı.

Caferi, "Rabbimden dilerim ki hepinizin ibadetleri ve oruçları kabul olur. Kardeşlerim, size şunu söylemek istiyorum. Hepimiz Müslümanız; Şia-Suni hepimiz kardeşiz, hepimizin Rabbi, Peygamberi Kur'an'ı ve kıblesi birdir. Rabbimden isterim ki dünya üzerinde yaşayan bütün Müslümanlara birlik, beraberlik, vahdeti nasip etsin." dedi.

Son olarak iş adamlarına seslenen Caferi, MÜSİAD’lı iş adamlarına, İran’a petrol yatırımı yapmalarını beklediklerini söyledi.

İLKHA







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler