Almanya'da Corona virüsten ölenlerin sayısı 111'e yükseldi

Almanya'da Corona virüsten ölenlerin sayısı 111'e yükseldi

​Corona virüs salgınında Avrupa ülkelerinde vaka ve ölüm sayısı gün geçtikçe artıyor. Almanya'da Covid-19 salgın vakası 26 bin 220'ye yükselirken ölü sayısı ise 111'e çıktı.

Salgınla mücadele eden John Hopkins Üniversitesi ile sağlık makamlarından edinilen bilgilere göre, ülkede vaka sayısı 26 bin 220 olurken ölü sayısı ise 111'e yükseldi. Şu ana kadar hastalardan 2 bin 809 kişi iyileşti.

Corona virüs, ülkede insan sağlığının yanı sıra ekonomisini de tehdit ediyor. Ekonomistler, Covid-19 salgını Alman ekonomisinde en az yarım trilyon euro zarara, bir milyondan fazla kişinin de işini kaybetmesine yol açacağını tahmin ediyor.

Almanya’da virüs nedeniyle ikiden fazla kişinin bir araya gelmesi yasaklanmış ve Merkel'e koruyucu amaçla zatürre aşısı yapan doktorun Corona virüs testi pozitif çıkmıştı. Merkel evinde karantinaya girmişti.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan corona virüste vaka sayısı 336 bini aştı. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise 14 bin 641'e yükseldi. Öte yandan taburcu olan hastaların sayısı 98 bin 333 oldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.