Almanya'da Hazreti Peygamberi Anma ve Anlama Etkinliği düzenlendi

Almanya'da Hazreti Peygamberi Anma ve Anlama Etkinliği düzenlendi

​Almanya’nın Kalsruhe kentinde, Peygamber Sevdalılları Vakfı tarafından, "Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" temalı "Hazreti Peygamberi Anma ve Anlama Etkinliği" düzenlendi.

Kalsruhe Nur Camii Konferans salonunda düzenlenen etkinliğe, kente yakın Frankfurt, Wiesbaden, Mainz, Heidelberg ve Darmstadt gibi şehirlerden gelen gurbetçilerin yoğun olarak katıldığı gözlendi. 

Etkinlik alanında Uluslararası Yardım Organizasyonu YETİM ELİ derneğinin tanıtım standı ile Kalem-Der üyelerinin hazırladığı yemeklerden oluşan kermes, katılımcılar tarafından ilgi gördü.

Sunuculuğunu Recep Kayan’ın yaptığı etkinliğe konuşmacı olarak, Türkiye’den İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Beşir Şimşek katıldı. 

Program Barış Atatarkan'ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Mücahit Çemberlitaş tarafından okunan Kürtçe ve Türkçe Mevlid-i Şerif ile devam eden programda daha sonra Vahdet İlahi Grubu sanatçıları tarafından, Hazreti Muhammed'i konu alan ilahi ve ezgiler seslendirilirken, katılımcıların da ellerindeki gülleri sallayarak coşkulu bir şekilde eşlik ettiği görüldü.

Kalem-Der Başkanı Abdülaziz Barman’ın yaptığı kısa selamlama konuşmasının ardından,  konuşmasını yapmak üzere mikrofonu, İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Beşir Şimşek aldı.

Şimşek, Türkiye’den selamlar getirdiğini belirterek başladığı konuşmasında “Mevlidiniz mübarek olsun. Bizi Hz. Peygamberi anma ve anlama programında buluşturan Allah’a hamdolsun. O’nu analım ki, anlayabilelim, anlayalım ki, örnekliğini hayatımıza yansıtabilelim.”dedi.

Hazreti Muhammed'in (salallahu aleyhi vesellem) insanlığa rahmet olarak gönderildiğini belirten Şimşek, “Fakat O rahmet Peygamberi şu an aramızda olsaydı, ümmetinin bulunduğu bu hale ne kadar üzülürdü bilir misiniz?  O’nun sünnetinin yaşanmadığı yerde rahmet ve merhamet olur mu? Bugün insanlık O’nun sünnetini terk ettiği için, O’nu anmaktan, anlamaktan uzak olduğu için İslam coğrafyası kan gölüne döndü.” ifadelerini kullandı.

Şimşek şunları söyledi: “O’nun gelişi, devrindeki insanlığa gerçekten rahmet oldu. Mazlumlar zulüm görmekten kurtuldu, kız çocukları diri diri toprağa gömülmekten kurtuldu, zayıflar güçlülerin sömürüsünden kurtuldu, köleler efendi gibi kıymet görmeye başladı. O’nun gelişi işte böyle insanlığa rahmet oldu. Ve o rahmet Peygamberi dünyadan göçerken, ümmetine bir vasiyeti vardı:’ Size iki şey bıraktım ki, onlara sarılırsanız yolunuzu şaşırmaz, dalalete sapmazsınız, Allah’ın kitabı ve sünnetim’ dedi. Biz Kur’an’a ne kadar sahip çıktık, onu çocuklarımıza ne kadar öğrettik, Peygamberimizi çocuklarımıza ne kadar anlattık, onu ne kadar tanıyorlar?

"Bu gün insanlık, içinde bulunduğu buhrandan onları kurtaracak bir lider arıyor değil mi? İnsanlık özellikle de biz Müslümanlar, O’na dönmedikçe, hidayeti O’nun sünnetinde aramadıkça, derdimize hiçbir deva bulamayız." diyen Şimşek konuşmasının sonunda, Avrupa’da yaşayan gurbetçilere şu tavsiyelerde bulundu:

“Avrupa’da yaşıyor olmanız sebebiyle, O’nun ahlakıyla ahlaklanmanız, O’na daha çok bağlanmanız, O’nu daha çok okumanız, çocuklarınıza daha çok anlatmanız gerekir. Aksi halde bu sistem sizi içinde eritip yolunuzdan saptırarak, kendine benzetecek. Bilelim ki evlerimizde, ailemizde huzur olması için tek çare, Hazreti Peygamberin ahlakını kazanmaktır.” dedi.

Program, Vahdet İlahi Grubu sanatçıları tarafından seslendirilen ilahi ve ezgilerin ardından, Karlsruhe Kalem-Der Başkanı Abdülaziz Barman’ın yaptığı dua ile sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.