Almanya'da Irkçılara “Devam”, Müslümanlara “Dur”!

Almanya'da Irkçılara “Devam”, Müslümanlara “Dur”!

HSH - Almanya’da ırkçıların kümelendiği NPD partisine ödenmeyen siyasi partiler ödeneği, Federal Anayasa Mahkemesi engeline takıldı. Mahkeme kararı ile ödenek ödenecek.

Almanya’da ırkçı görüşleri ile sık sık gündeme gelen, düzenlemiş olduğu mitinglerde ırkçılığı öne çıkaran ve Nazi Almanya’sının Nazi Partisi ile isim benzerliği olan ırkçı parti NPD’ye (Almanya Nasyonalist Partisi), Federal Anayasa Mahkemesi’nden yeşil ışık yakıldı.

Almanya’da yasal zeminde faaliyet gösteren İslami kurum ve kuruluşların peş peşe basıldığı, kimi kurumların yasaklandığı ve Milli Görüş gibi büyük kitlelere hitap eden kurumların anayasayı koruma teşkilatı tarafından “terörizme finansman sağladığı” iddiası ile takibe alındığı bir zamanda böylesi bir kararın Anayasa Mahkemesince alınması, “müslümana dur, ırkçıya geç” şeklinde yorumlandı.

Federal Meclisin, NPD’nin ödemelerinde 1,5 milyon € usulsüzlük tespit etmesi üzerine kestiği ödenek, Federal Anayasa Mahkemesi tarafından tekrar ödenmek zorunda olacak.

Almanya’nın tarihi davaya ev sahipliği yaptığı bu günlerde, katillerin ırkçı NPD partisi tarafından korunduğu ve finanse edildiği iddiaları mahkeme gündemindeyken bu “yeşil ışık” kafaları karıştırmış durumda. (Hürseda Haber)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.