Almanya'da Kutlu Doğum Programı

Almanya'da Kutlu Doğum Programı

Avrupa Peygamber Sevdalılarının bu yıl 10 farklı ülke ve yaklaşık 30 ayrı şehirde organize edeceği Kutlu Doğum etkinlikleri, Almanya'nın Mannheim şehri yakınlarındaki Ludwigshafen kentinden başladı.

ALMANYA - Günler öncesinden Avrupa Peygamber Sevdalıları tarafından duyurusu yapılan Kutlu Doğum etkinliklerinin ilki Ludwigshafen'da gerçekleşti.

 

Ludwigshafen Trabzonlular Derneği ve Avrupa Peygamber Sevdalıları'nın ortak organizasyonu sonucu gerçekleşen program gurbetçi Müslümanlar yoğun katılımı olurken, saat 19.00'da başlayan program gece 11.30'da sona erdi.

 

Mutterstadt Camii İmamının unutulmaz Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Peygamber Efendimiz (SAV)e sık sık getirilen salavatlara katılımcıların eşlik etmesi salonda güzel bir hava oluşturdu. Peygamber (SAV) üzerine yazılmış kasidelerin seslendirildiği programda, Mevlid-i Şerif'te okundu.

 

Etkinlik öncesi Kutlu Doğum anısına dağıtılan güllerin güzel bir manzara oluşturduğu programda, Vahdet İlahi Grubu tarafından Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) üzerine bestelenmiş eserler seslendirildi. Mevlana Minik Kız İlahi Grubu'da okudukları birbirinden güzel ilahiler ile programa zenginlik kattı.

 

Trabzonlular Derneği Başkanı İbrahim Aydınlı'nın selamlama konuşması yaptığı programda, Tevhid tiyatro grubunun sahnelendirdiği tiyatro gösterimi büyük bir beğeni ile izlendi.

 

Mehmed Göktaş hocaya engelleme
Normal şartlarda Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş hocanın konuşmacı olarak katılması beklenen programa vize alımında yaşanan bir takım sorunlardan dolayı katılım sağlayamayan Mehmet Göktaş hoca, Tele-Konferans Sistemi ile salona bağlanarak bir konuşma gerçekleştirdi. Göktaş hoca konuşmasında, "Böylesi güzel bir günde ve atmosferde sizlerle beraber olamadığım için üzülüyorum. İnşaAllah nice güzel programlarda beraber olur, Allah Resulü (SAV)'nü yad eder, salat ve selam okuruz'' dedi.

 

Peygamber bizler için yegane örnektir
Oggersheim DİTİP Kocatepe Camii İmam Hatibi Abdurrahman Bayram'da Kutlu Doğum programında kısa bir konuşma yaptı. Abdurrahman Hoca yaptığı konuşmada, Müslümanların Kutlu Doğum etkinliği gibi hayırlı programların düzenlenmesi için yarış içerisinde olmaları gerektiğini vurguladı. Hz. Muhammed (SAV)'in alemlere rahmet olarak gönderilen bir peygamber olduğunu hatırlatan Abdurrahman Hoca, ''Şüphesiz ki Efendimizin hayatı bizler için örneklerle doludur. O'nu kendimize örnek almalı ve hayatımıza rehber kılmalıyız'' ifadelerini kullandı.

 

Peygamber Efendimiz (SAV) üzerine yazdığı bir şiiri okuyan Halis Karadeniz, şiirini okurken, salonda duygusal bir atmosfer oluştu.

 

Programın diğer konuşmacısı olan Ruchheim Mevlana Camii İmamı İdris hocanın, Peygamber Efendimiz'in örnekliğini anlattığı konuşması büyük bir dikkatle dinlendi.

 

"Peygambere ve sevdalılarına selam olsun"
Programın son konuşmacısı olan Molla Yahya Yılmaz, etkinliğin anlam ve önemine binaen oldukça etkili bir konuşma gerçekleştirdi. Peygambere salat ve selam ile başlayan konuşmasında, ''Öncelikle Peygamber Aleyhisselam'ın övdüğü ve takdir ettiği bir aşk ve şevkle ona salat ve selam getirdiğiniz için Allah sizlerden razı olsun demek istiyorum. Gece ve gündüz seferber olarak böylesi güzel organizasyonların meydana gelmesi için gayret eden tüm kardeşlerime teşekkürü borç biliyorum. Bu güzel meşaleyi ve bu ilahi nuru taşımaya çalışan yiğitlere selam olsun" şeklinde konuştu.

 

Bu çağda kokuşmuş medeniyetlerin ve fikriyatların insanlığa enkazdan başka bir şey bırakmadığını belirten Yılmaz, "Faşizmin, ırkçılığın, zorbalığın ve kamçılarının çekildiği bu çağda rahmet peygamberinin getirdiği o kutlu mesajı ve hayat rehberini kendi hayatına düstur edinen siz güzel insanlara selam olsun. Hangi durak, mevki ve konumda olursanız olun, eğer gerçekten iman etmiş iseniz hayatın her anında Peygamber aleyhisselam'ı göreceksinizdir. Kainatın, insin ve cinnin kendisi yüzü suyu hürmetine yaratılmış Nebiyi Zişanı anmak ve anlatmak sizin gibi garibanların, yiğit işçi çocuklarının boynuna kalmışsa ne mutlu size. Nebiyi Zişan aleyhisselamın 14 asır önce açmış olduğu o kutlu yolda yürüyen insanlara ve onun mesajını taşıyan insanlara ne mutlu. Bu Sevdayı Ahmed Allah'ın izni ile tüm batıl sevgi ve güçleri boş bırakacak ve Mü'min gönüllerde yer alacaktır'' ifadelerini kullandı.

 

"Her yıl bu dönemlerde Peygamber yeniden doğuyor"
"Peygamberin insanlık için sunduğu hayat menbaından hep beraber istifade etmenin yollarından uzaklaşmaktan Allah'a sığınalım" diyen Yılmaz, ''Bizler bir Rahmet Peygamberinin ümmeti olarak, hiçbir tefrika gözetmeden herkesi kardeş bilerek, peygamberin o kutlu Tevhid mücadelesini, susayan gönüllere ulaştırma azmi ve ahdi içerisinde olmalıyız'' dedi.

 

Her yıl bu dönemler gelince sanki o peygamber yeniden doğuyormuş gibi peygamber sevdalılarının aşkının zirveye çıktığının altını çizen Yılmaz, ''Kendi çağının ve kendi döneminin problem ve sorunlarını bilen, sorumluluktan kaçmayan insanlar Peygamber sevgisini insanlara anlatmaktan geri durmamalı ve hayatının her anına Peygamberin örnekliğini yerleştirmelidir. Kız çocuklarını diri diri kabre gömecek kadar kalpleri kararmış bir toplumdan örnek nesli çıkaran ve yetiştiren o Resul (SAV) tüm insanlık için yegane hayat rehberidir. Şüphesiz ki günümüz dünyasının problemlerinin asıl kaynağı, peygamberi metoddan uzak bir yönetim ve yaşam tarzının olmasıdır. Derdimiz, kederimiz Ümmeti Muhammed'in vahdeti olmalıdır. Mezhepsel farklılıkları ilahi rahmet olarak görmemiz gerekir'' dedi.

 

Allah bu gayretleri boşa çıkarmayacaktır
Yılmaz, ''Ey kardeşlerim ve ey kıymetli bacılarım, bin 400 yıl önce peygamberin Hira mağarasında almış olduğu emrin ağırlığı ile Hira'dan düşüne düşüne, tefekkür ede ede evinin yolunu tuttuğu zaman, Sıddık-ı Ekber'in ona gönül açtığı gibi, Faruk'un ona destek olduğu gibi bizlerde ruhumuzu, birikim, enerji ve gönüllerimizi Peygamber'in Kutlu Doğum'una açmalı ve onun davasına destek olmalıyız. Allah bir kavim ile bir topluluk ile bir devlet ile beraberse, bütün cihan ona düşman olsun yine de ona zarar veremez. Bizi buraya yönlendiren kudreti ilahidir. Her birimiz Muhammed Aleyhisselam'ın elçileri gibi davranmalı, onun hayatını taklit etmek, ona itaat etmek ve onu kendimize rehber kılmak zorundayız. Peygamberin sevgisi ile dünyayı ve nesilleri inşa etme gayretlerimizi Allah boşa çıkarmayacaktır'' şeklinde konuştu.

 

"Bu toplantı ve organizasyonlar basit görülmemelidir"
Büyük bir dikkat ve heyecanla konuşması dinlenen Yahya Yılmaz, "Unutulmamalıdır ki, kimi seviyorsak onunla hasrolunacağız. Ey yerlerin ve göklerin Rabbi, şahit ol ki bizler hata, kusur ve suçlarımız ile birlikte Muhammed Aleyhisselamı seviyoruz ve sevmeye devam edeceğiz. Bedeli ne olursa olsun insanlığa bu sevgiyi anlatmalı, onlara peygamberi misyonun gerekliliğini aktarmalıyız. Millet ve milliyetimiz ne olursa olsun, eğer Peygamberin nizamından uzak bir yaşam sergiliyorsak, o vakit hiç kimsenin feryadı, mahşer günü bize fayda vermeyecektir. Bu medeniyet bu kültür öylesi bir medeniyet ve kültür ki, susayan bir hayvana dahi kuyusundan su veren insana cenneti müjdelemiştir, zira bizim dinimiz İslam'dır. Kardeşliğin, huzurun, vahdetin simgesidir. Başında da Hatemul Enbiya Muhammed Aleyhisselam vardır" dedi.

 

Son olarak Kutlu Doğum toplantı ve organizasyonlarının basit görülmemesi gerektiğini hatırlatan Yılmaz, "Buralarda Peygamberin hayatı anlatılıp örnekliği sunulmaktadır. Allah'ın meleklerinin kendisine selat ve selam getirdiği peygambere bizlerde salat ve selam getirelim. Eğer ülkemde ve Avrupa'da iki ay boyunca köy köy, kasaba kasaba, şehir şehir bu Mustazaf ve garibanlar tarafından Peygamberi anlama programları düzenleniyorsa, şüphesiz bu yalın ayaklıların mücadelesini Allah zayi etmeyecektir. Dağılmış bu ümmetin dağınıklığını, mezhepsel problemlerin çözümü, ırki farklılIkların çıkardığı tefrikanın birleştiriciliği şüphesiz ki peygamberin sevdasıdır'' ifadelerini kullandı.

 

Molla Yahya Yılmaz'ın coşkulu konuşmasının ardından yapılan kapanış duası ile program sona erdi. (Zafer Korkut / Mustafa Bulanık -İLKHA)



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.