Almanya'da Müslümanlara ve camilere yönelik 320 saldırı gerçekleşti

Almanya'da Müslümanlara ve camilere yönelik 320 saldırı gerçekleşti

Almanya'da bu yılın ilk altı ayında Müslümanlar ve camilere yönelik 320 saldırı gerçekleşirken saldırılarda 25 Müslüman yaralandı.

Almanya'da bu yılın ilk altı ayında Müslümanlar ve camilere yönelik 320 saldırı gerçekleşirken bu yılki saldırılarda yaralananların sayısı geçen seneye oranla arttı.

Almanya İçişleri Bakanlığı, Sol Parti'nin soru önergesine verdiği yanıtta ülkedeki camilere ve Müslümanlara yönelik saldırılar hakkında bilgiler paylaştı. Neue Osnabrücker Zeitung'da yer alan habere göre, bu yılın ilk altı ayında Müslümanlar ve camilere yönelik 320 saldırı gerçekleşti. Geçen yılın ilk altı ayında bu sayı 500'tü.

Saldırılarda yaralanan Müslümanların sayısında artış yaşandı. İçişleri Bakanlığı bu yıl Müslümanlar ya da camilere düzenlenen saldırılarda 25 kişinin yaralandığını belirtti. Bu sayı geçen yıl aynı döneminde 18'di. Bakanlığın verilerine göre, Müslümanlara yönelik saldırıların neredeyse tamamında saldırganlar aşırı sağcı olarak tanımlanan İslam düşmanları.

Bu yılın ilk altı ayında düzenlenen 320 saldırının sekizinde camiler hedef alındı. Camilere yönelik saldırılarda Nazi sloganları ya da sembollerinin duvarlara yazılıp çizildiği, tehdit mektuplarının gönderildiği ya da maddi zarar verildiği belirtildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.