Almanya’da “Nazizme karşı acil durum” ilan edildi

Almanya’da “Nazizme karşı acil durum” ilan edildi

Almanya'nın Saksonya eyaletinin merkezi olan Dresden şehir meclisi, 'Nazizme karşı acil durum' ilan etti.

Belediye meclisi üyelerinin çoğunluğu ile alınan kararın gerekçesinin “Dresden'de şiddetin artması, artan aşırı sağ eylemler, çoğulcu partizan tutumların artması” olduğu belirtildi.

Almanya'nın Dresden kentinde 2014'te kurulan İslam ve göçmen karşıtı PEGIDA ve ülkedeki yabancı düşmanlığı ile gündemde olan sol görüşlü "Die Partei" adlı siyasi partiler, ülkedeki İslam ve yabancı düşmanlığının artmasına neden olarak gösteriliyor.

Almanya'da Halle kentinde yaşanan ve iki kişinin ölümüyle sonuçlanan aşırı sağcı saldırının ardından koalisyon hükümeti aşırı sağ kaynaklı suçlara karşı dokuz maddelik bir önlemler paketi hazırladı. Nefret suçlarını önlemek amacıyla hazırlanan paketle, ağırı sağ ideoloji ile işlenen suçların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Almanya’da, 2019 yılının ilk yarısında ülke çapında toplam 8 bin 605 aşırı sağ kaynaklı suç kayda geçti. Suç sayısında geçen yılın aynı dönemine göre 900'lük artış gerçekleşti. Bu vakalardan 363'ü şiddet suçu olurken, işlenen suçlarda toplamda 179 kişi yaralandı.

Güvenlik güçlerinin bu yılın ilk altı ayında 2 bin 625 aşırı sağcı suç zanlısı hakkında soruşturma yürüttüğü, ancak bunlardan sadece 23 kişinin tutuklandığı bildirildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler