Almanya'da oğlu alıkonulan baba:"Çocuğumu çok özlüyorum"

Almanya'da oğlu alıkonulan baba:"Çocuğumu çok özlüyorum"

Almanya'nın Velbert şehrinde ikamet eden İsmail Oral, alman Gençlik Dairesi'nin 5 aylık bebeğini alı koymasına tepki göstererek, göz yaşları içinde Alman ve Türkiyeli yetkililerden yardım talebinde bulundu.

BERLİN - Son yıllarda gündeme gelen Müslüman ailelerin çocuklarının Alman Gençlik Dairesi tarafından alıkonulması vakalarına bir yenisi eklendi.

 

İddiaya göre Müberra ve İsmail Oral çiftinin 5 aylık bebeği Muhammed'i,n geçirdiği bir rahatsızlık sonucu götürüldüğü hastanedeki doktorun, küçük Muhammed'in vücudunda darp izlerine rastlandığını ileri sürerek, bebeği Genlik Dairesi'ne teslim ettiği bildirildi. Ailenin darp iddialarının asılsız olduğu yönündeki itirazlarını kabul etmeyen alman Gençlik Dairesi, küçük Muhammed'i koruyucu aileye verdi.

 

STK'lardan Gençlik Dairesine tepki

Ailenin masum olduğuna inanan ve aralarında İslam Toplumu Milli Görüş (İGMG), Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Umut Yıldızı Derneği, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD)  ve Şems Derneğini'nin de bulunduğu   STK'lar, Gençlik Dairesinin tutumuna karşı protesto gösteri düzenledi.

 

"Çocuğumu çok özlüyorum"

Her kesimden insanın katıldığı gösteride, gazetecilere konuşan küçük Muhammed'in babası İsmail Oral, çocuğunun haksız gerekçelerle elinden alındığını ifade ederek, gözyaşları içinde Türkiye ve Alman makamlarından yardım talep etti.

 

Oral, kendilerine destek veren herkese teşekkür ettikten sonra, "Herkes bizim masumluğumuza inandı, ama Alman Genlik Dairesi inanmıyor. Ne söyleyeceğimizi bilemiyoruz. Türkiye ve Alman makamlarından yardım talep ediyoruz. Acımız çok derin, iki haftadır çocuğumuzu göremedik. Allah hiç kimsenin başına vermesin." şeklinde konuştu.

 

Duygularını ifade etmekte zorlandığı görülen acılı Baba, "Çocuğumu çok özlüyorum. Kopardılar bizden bebeğimizi. Şu an nerde onu dahi bilmiyoruz, bize göstermiyorlar. Mahkemeye güveniyoruz, mahkeme  Haziran'ın 5'inde görülecek, İnaşallah hakim bizim suçsuzluğumuza inanır ve çocuğumuzu bize geri verir diye dua ediyoruz." dedi.

 

İLKHA muhabirinin yeni bir gelişme olup olmadığı ve sağlık durumunun nasıl olduğu yönündeki sorusu üzerine, çocuğun hasta olduğunu öğrendikleri bilgisini paylaşan Baba Oral, çocuklarını haftada iki defa bir saat görebildiklerini, beş aylık bir bebeği anne ve babasına birer saat göstermenin, gayri insani olduğunu sözlerine ekledi.

 

"Mahkeme çocuğumuzu bize geri verecek"

Küçük Muhammed'in annesi Müberra Oral da, darp iddialarının gerçek dışı olduğunu belirterek, mahkemenin çocuklarını geri vereceğinden emin olduğunu ifade etti. Küçük Muhammed'in Gençlik Dairesi tarafından alı konulan son çocuk olması dileğinde bulunan Anne Oral, kendilerine verdiği destekten ötürü tüm STK'lara eşekkür etmek istediğini sözlerine ekledi.

 

17 Yılda 551 Bin Çocuk Ailesinden Alındı

Öte yandan Almanya genelinde 1995-2012 yıllarında 551 bin 962 çocuğun Gençlik Dairesi tarafından ailesinden alındığı belirtiliyor. Bunlardan ne kadarının göçmen ailerinin çocuğu olduğu ise bilinmiyor. (Mehmet Kurt/Ramazan Mert-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.