Almanya'da Yezid'de lanet okundu

Almanya'da Yezid'de lanet okundu

Almanya'nın Worms şehrinde, Mevlana İslam ve Kültür Derneği tarafından Kerbela şehitlerini anma ve anlama programı düzenlendi.

BERLİN- İmam Hüseyin ve Kerbela şehitleri yurtta olduğu gibi Avrupa'da da anılmaya devam ediyor. Bur çerçevede Almanya'nın Worms şehrinde İmam Hüseyin ve Kerbela şehitlerini anma ve anlama programı düzenlendi.


Hüseyin Ertuğrul hocanın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiye başlayan program, Mevlana İslam ve Kültür Derneği adına Ömer Tanrıverdi'nin selamlama konuşmasıyla devam etti.


"Bir daha Kerbela'lar Yaşanmasın"
Tanrıverdi, Kerbela'nın İslam tarihinde Ehl-i Beyt'e yapılan, İslam ve insanlık adına utanç verici bir olay olduğunu, belirterek, "Allah bize Kerbela'yı anlamayı ve ondan ders çıkaran kullarından eylemesini ve tüm Müslümanları birleştirmesini, bir daha Kerbela'ların yaşanmamasını temenni ediyorum" dedi.



Program, Hz. İmam Hüseyin üzerine yazılmış ilahiler ve şiirlerle devam etti. Ehl-i beyt'i seven gurbetçi Müslümanlar okunan ilahilerle duygulu anlar yaşarken, İmam Hüseyin'in yalnızlığı, teslimiyeti ve cesareti ilahilerle dile getirildi.

Daha sonra Kerbela ve İmam Hüseyin'in Şehadetini anlatmak için Siyer araştırmacısı Ahmed Baygın bir konuşma yaptı. Baygın, İmam Hüseyin'in mücadelesini, şehadetini, Ehl-i Beyt'in mazlumiyetini ve fedakarlığını anlattı.



Küfe şehrinin ahalisi tarafından İmam Hüseyin'e gönderilen davet mektuplarını ve Kufelilerin ihanetini dile getiren Baygın, sözlerine şöyle devam etti: "Biat eden Küfe'liler onsekiz bin kişiye ulaşmıştı. İmam bunu Muslim bin Akil'in gönderdiği mektuptan öğrenmişti. İmam Hüseyin derhal yola çıktı fakat küfelilerin ihanetiyle karşılaştı. Burada Muslim bin Akil'in şehid edildi. Ne yazık ki mektup yazan ellerin sahipleri, yazdıkları mektupları inkar ettiler."



İmam Hüseyin şehid edileceğini bildiği halde Kerbela'dan ayrılmadığını ifade eden Baygın, "Çünkü İmam Hüseyin şehid edileceğini dedesi Hz Muhammed'den duymuştu. Kerbela'da dünya sevgisi, makam sevgisi, zulmün, kirli oyunları ve saltanat ittifak etti. Kerbela'da mazlumlara, mağdurlara, Ehl-i Beyt'e, imamete karşı iş birliği yapıldı, İmam Hüseyin'e ve Ehl-i Beyti'ne karşı otuz bin askerle karşı koyarak hunharca ve kalleşçe katledildiler." İfadelerine yer verdi.


Baygın son olarak Kerbela'da yaşanan zulmü sahne sahne anlatarak Ehl-i Beyt'in savaş meydanlarında nasıl savaşarak şehit olduklarına değinerek, İmam Hüseyin'in Kerbela'da zalimlerin zulmünü, maddenin manaya değiştirildiğini ve İmam Hüseyin'in şehid edildiğini hatırlattı.

Yapılan konuşmada programa katılan Ehl-i Beyt aşıkları tekbirler eşliğinde, Yezid'lere ve İbni Ziyad'lara lanetler yağdırdılar.


Mevlana kız ilahi gurubunun seslendirdiği ilahilerin ardında, kapanış duasını Zeki hoca yaptı. Yapılan duada zalimlere lanet, mümin ve mustazafların birliği için dualar okunduktan sonra, program sona erdi. (İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.