Almanya'nın Hamburg kentinde Bayram şenliği

Almanya'nın Hamburg kentinde Bayram şenliği

Almanya'nın Hamburg şehrinde bulunan Vahdet Camii tarafından geleneksel hale getirilen bayram şenliği bu yıl açık alanda gerçekleştirildi .

Her yıl Ramazan ve  Kurban Bayramı sonrasında yapılan geleneksel bayram şenliği bu sene kurban bayramın 4.cü gününde açık alanda yapıldı. 

Hamburg'da yaşayan Müslümanlar tarafından yoğun bir katılımla gerçekleşen programda çocuklarda unutulmadı. çocuklar için hazırlan halat Çekme , yumurta oyunu, çuvalda yürüme gibi oyunlar oynandı.

Çocuklarının sevincine ortak olan aileler de,  hep birlikte keyifli bir bayram geçirmenin mutluluğunu yaşadılar.

Şenliğe çocuklarıyla katılan İbrahim Sarıtunc, bu şenlikler sayesinde bir araya gelme imkanı bulduklarını belirterek, "Bu bayram şenliğini düzenleyen arkadaşlardan Allah razı olsun, sağ olsunlar. Kültürümüzü, örf ve adetlerimizi gördüler çocuklarımız, Buda bizi çok mutlu ediyor.” dedi. 

Şenlikle Vahdet Camii İmamı Molla Emin Hakseven kısa bir konuşması yaptı.

Hakseven konuşmasında, “Bu bayram şenliğini yapmamızın sebebi birlik ve beraberliğimizin daha iyi pekişmesidir. Avrupa ortamında evlere gidip bayram ziyareti yapmak hayli bir zordur. Buradaki çalışma koşulları maalesef buna müsaade etmiyor. Biz Vahdet Camii olarak ortak bir noktada, herkesin ailece gelebileceği ve birbirleri ile bayramlaşabileceği bir ortam sağlamaktır. Hepinizin bayramı tekrardan mübarek olsun.” dedi.

Şenlik Alman vatandaşların da  ilgisini çekince  onlar  da yemeğe davet edildi.

Birlikte yenilen yemeklerden sonra yapılan toplu yemek duasıyla program son buldu.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.