Almanya’nın Leipzig şehrinde iftar yemeği

Almanya’nın Leipzig şehrinde iftar yemeği

Almanya’nın Leipzig şehrinde faaliyetini sürdüren Takva Camii, toplu iftar yemeği verdi.

Almanya’nın Saksonya eyaletine bağlı olan Leipzig şehrinde faaliyetini sürdüren Takva Camii, geleneksel hale gelen toplu iftar yemeğini bu sene de ihmal etmedi.

Takva Caminin organize ettiği toplu iftar yemeğinde, yakın tarihte meydana gelen olumsuz olaylardan dolayı memleketlerini terk edip Almanya’ya yerleşenlerin sayısı dikkat çekti.

İftar yemeğine Leipzig’e misafir olarak gelen Avrupa İslam Alimler Birliği üyesi Molla Yahya Yılmaz’da katıldı.

İftar yemeğinden sonra konuşan Yahya Yılmaz, “Allah Teâlâ İslam ümmeti arasında sulh yapsın. Bizi barıştırsın. Bizi bir birimize sevdirsin. Kardeşliğimizin gelişmesine zemin oluştursun. Her şeyin bir baharı var. Bütün bitkilerin, neva dartın, insanın, hayvanatın, bir baharı var. Örneğin bizim baharımız gençliktir. Bahar denilince ne akla geliyor? O baharda işlemini gören bitki, gençlikte işlemini gören o genç, mevcut olan bütün o enerjisini kendi üzerinde gösteriyor. Yani büyüdüğünde, yetiştiğinde, olgunlaştığında, insana, tabiata ve kainata ne vereceği onun üzerinde bellidir. Bahar böyle bir şeydir. Madem ki her şeyin bir baharı var, öyleyse Kur’an’ın baharı da Ramazan-ı şeriftir. Kur’an’ın baharı oruçtur." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler