Almanya’nın Schleswig-Holstein eyaletinde kısıtlamalar tamamen kaldırılıyor

Almanya’nın Schleswig-Holstein eyaletinde kısıtlamalar tamamen kaldırılıyor

17 Mayıs'tan itibaren Schleswig-Holstein eyaletinde kısıtlamaların tamamen kaldırılacağını açıklayan Eyalet Başbakanı Daniel Günther, normalleşmeye dönüleceğini açıkladı.

Eyalet Başbakanı Daniel Günther yaptığı açıklamada, Schleswig-Holstein eyaletinde Covid-19 salgınına karşı alınan önlemler neticesinde günlük vaka sayılarında kaydedilen düşüş ve insidans değerlerinin 54,4 seviyesine inmesi sayesinde Schleswig-Holstein eyaletinde 17 Mayıs’tan itibaren Covid-19 kısıtlamalarının tamamen kaldırılacağını ve normalleşmeye dönüleceğini kaydetti.

Almanya’da Enfeksiyona Karşı Koruma Yasası’nda (Infektionsschutzgesetz) yapılan değişiklik kapsamında insidans değerleri, 100 bin kişilik bir şehir veya bölgede yeni enfeksiyon sayısında 7 gün içinde 3 gün ardı ardına 100 yeni vakanın görülmesi üzerine söz konusu bölgelerde kapanma ve kısıtlama tedbirleri getiriliyor.

İnsidans değerleri bir hafta içinde 100 bin nüfuslu bir yerleşim yerinde 3 gün ardı ardına 100 yeni vakaya rastlanmaz ise, bu bölge veya şehirlerde önlemler gevşetilip yasaklar kaldırılıyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.