Altun: "Türkiye'nin güneyinde devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz"

Altun: "Türkiye'nin güneyinde devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Bu amaçla Irak ve Suriye'nin kuzeyinde bir terör koridoru kurulmaması için ne gerekiyorsa onu yapacağız." dedi.

Milli Savunma Bakanlığı, Gara Bölgesinde devam eden Pençe Kartal -2 Harekâtı'nda 2 askerin hayatını kaybettiğini, 4 askerin de yaralandığını duyurdu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Twitter hesabından söz konusu operasyon ile ilgili bir açıklama yaptı.

Altun, mesajında şunları ifade etti:

Irak'ın kuzeyinde Pençe-Kartal 2 harekât bölgesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Kahramanlarımızın mekânları cennet olsun. Başımız sağ olsun.

Hain terör örgütü PKK ile yıllardır süren amansız mücadelemiz, izlediğimiz kararlı güvenlik politikaları ve hızla gelişen millî savunma sanayimizle birlikte başarıyla nihayete ermek üzeredir. Türkiye, terörün kökünü kazımaya son derece kararlıdır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdogan'ın da ifade ettiği gibi; bedeli ne olursa olsun Türkiye'nin güneyinde devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bu amaçla Irak ve Suriye'nin kuzeyinde bir terör koridoru kurulmaması için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Muzaffer eyle Allah'ım!

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler