Amacımız tekli eğitim-öğretim sistemine geçmektir

Amacımız tekli eğitim-öğretim sistemine geçmektir

​Batman’da 580 adet derslik inşaatı çalışmalarının devam ettiğini belirten Vali Ahmet Deniz, “Amacımız 2019 yılı içerisinde tüm okullarımızda tekli eğitim-öğretim sistemine geçmektir.” dedi.

Batman Valisi Ahmet Deniz, ilde yapımı devam eden okul inşaatlarını yerinde inceleyerek, yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Deniz, 32 derslikli GAP İlköğretim Okulu, Fatma Aliye Anadolu Lisesi, 24 derslikli Anadolu lisesi, 24 derslikli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 100. Yıl Ortaokulu binası, 24 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi ile 300 kişilik yurt binasında ve Vakıfbank İlköğretim Okulunun 18 derslikli ek binasında incelemelerde bulundu.

İnşaat halindeki okulları ziyaret eden Deniz, kurum yöneticileri ve inşaat firması yetkililerinden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İldeki eğitim yatırımlarına ilişkin bilgi veren Deniz, ilde 580 adet derslik inşaatı çalışmalarının devam ettiğini, ayrıca 600 civarında yeni dersliğin de ihale aşamasında olduğunu belirtti.

Deniz, “Bizim amacımız 2019 yılı içerisinde tüm okullarımızda tekli eğitim-öğretim sistemine geçmektir. Yapımları devam eden yeni okullarımızın da tamamlanması ile birlikte ilimizde eğitim için ihtiyaç duyulan derslik ihtiyaçlarımızı gidermiş olacağız.” diye konuştu.

İlde başlattıkları ‘Nitelikli Eğitimde Kararlı Adımlar’ projesinin alt başlıkları olan ‘Çocuğumu Seviyorum Ana Okuluna Gönderiyorum, Batman Her Yerde Okuyor’ gibi projeler sayesinde eğitimde önemli mesafe alındığını kaydetti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler