Amnesty: İsrail'in cinayetleri savaş suçudur

Amnesty: İsrail'in cinayetleri savaş suçudur

Uluslararası Af Örgütü İsrail'in Filistinlilere yönelik uyguladığı orantısız şiddeti içeren bir rapor yayınladı, raporda son üç yılda meydana gelen şiddet olayları bulunuyor. Uluslararası Af Örgütü, İsrail'in Batı Şeria'daki cinayetlerinin savaş suçu kaps

Merkezi Londra olan Uluslararası Af Örgütü İsrail'in Filistin topraklarını işgal ettiği sırada Filistinlilere uyguladığı orantısız şiddet olaylarını içeren bir rapor yayınladı. Raporda 2013 yılında İsrail işgal güçlerinin uyguladığı şiddetin arttığı görülüyor.

Uluslararası Af Örgütünün raporunda, İsrail güçlerinni şiddetinin Batı Şeria'da yoğunlaştığı belirtiliyor. Raporda İsrail işgal güçlerinin Batı Şeria'da tamamen masum olduğu ve bir tehdit oluşturmadığı belirtilen 45 kişiyi öldürdüğü belirtiliyor. Diğer taraftan binlerce Filistinli'nin de İsrail askerinin uyguladığı orantısız şiddetten dolayı yaralandığı belirtiliyor.

Rapor'da bu olayların, İsrail askerlerinin artık kanunsuz şekilde insan öldürmeyi sıradan görmeye başladığını gösterdiği kaydediliyor.

Uluslararası Af Örgütü İsrail'in Filistinlilere karşı insanlık ve savaş suçları işlediğini ifade ederken, ayrıca in uluslararası yasaları çiğnediğini de vurguladı. Uluslararası Af Örgütü Amnesty, İsrail'in Batı Şeria'daki cinayetlerinin savaş suçu kapsamına alınabileceğini de açıkladı

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler