"Andımız" dayatması MEB kitaplarında halen duruyor

"Andımız" dayatması MEB kitaplarında halen duruyor

Irkçı ifadeler yer aldığı gerekçesiyle büyük tepki çeken ve 2013 yılında okutulmasına son verilen öğrenci andı, halen MEB kitaplarında duruyor.

Türkiye'nin çok kimlikli, çok kültürlü yapısına zarar veren, toplumu tek tip olarak algılayan ve algılamak isteyen ırkçı ifadeler barındıran öğrenci andı, 2013 yılına kadar ilkokullarda her sabah öğrencilere zorla okutuldu. Öğrenci andı, o yıl hayata geçirilen bir "demokratikleşme paketi" kapsamında kaldırıldı.

Metnin kaldırılmasını savunan dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, öğrenci andı için "30’larda Hitler ve Stalin gibi toplumu formatlamak için bu tür uygulamalar yapılıyordu. Dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde çocukların içtimaya dizildiği, ırkçı sloganlar okunan metinler göremezsiniz." diyerek tepkisini dile getirmişti.

Aradan geçen yıllara rağmen andımız dayatması, halen MEB kitaplarında yer alıyor.

İlke Haber Ajansı WhatsApp Haber Hattı'na ulaşan bir öğrenci velisi, 3'üncü sınıfa giden çocuğuna MEB'in dağıttığı kaynak kitabın girişinde yer alan "Andımız" bölümünü paylaşarak tepkisini dile getirdi.

"Türk" ırkını esas alan, Türkiye’deki diğer etnik kimliği görmezden gelen hatta asimile sonucu doğurabilecek ifadeler olmakla birlikte ideolojik devlet algısını küçücük çocuklara dayatan tek tipçi ve ırkçı bir metin olan "Andımız" dayatmasının başka hangi MEB kaynaklarında yer aldığı ise bilinmiyor. (İLKHA)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.