Ankara’da 10 Ekim’de düzenlenecek gösteriler yasaklandı

Ankara’da 10 Ekim’de düzenlenecek gösteriler yasaklandı

Ankara Tren Garı önünde meydana gelen patlamanın yıldönümü nedeniyle 10 Ekim’de başta gar çevresi olmak üzere il genelinde her türlü yürüyüş ve gösteri yapılması yasaklandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Ankara Tren Garı önünde meydana gelen patlamanın yıldönümü nedeniyle 10 Ekim’de başta gar çevresi olmak üzere il genelinde her türlü yürüyüş ve gösteri yapılmasının yasaklandığını açıkladı.

Ankara Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 10 Ekim 2015 yılında Ankara Tren Garı önünde meydana gelen patlamanın yıldönümü olması nedeniyle çeşitli sivil toplum kuruluşları ile patlamada ölenlerin aileleri ve yakınları tarafından Ankara Tren Garı önünde anma etkinliği düzenleneceği yönünde sosyal medya üzerinden bilgiler elde edildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca; Ankara Barosu Başkanlığı organizesinde 7 kişilik düzenleme kurulu tarafından, saldırının yıldönümü nedeniyle Pazartesi günü saat 09. 00’da Ankara Barosu otoparkında toplanılarak Ankara Tren Garına kadar yürüyüş düzenlenmek istenildiği, İl Hukuk İşleri Şube Müdürlüğünün 07.10.2016 tarih ve 39341 sayılı yazılarından anlaşıldığı kaydedildi.

Açıklamanın devamında 10 Ekim’de düzenlenecek her türlü yürüyüş ve gösterine yasakladığı ifade edilerek şöyle denildi: “Konu ile ilgili olarak; bu nedenle, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/C Maddesine göre ilimiz sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması amacıyla gerekli tedbirlerin alınması kapsamında, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. Maddesine ve 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu’nun 11/m maddesine göre başta Ankara Tren Garı önü ve yakın çevresi olmak üzere İlimiz genelinde 10.10.2016 tarihinde her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin yasaklanması, ancak düzenlenecek etkinlikler ile ilgili olarak sivil toplum kuruluşları tarafından sembolik olarak oluşturulacak bir grubun anma etkinliği düzenlemesine Valilik Makamının 07.10.2016 tarih ve 26543 sayılı olurları ile izin verilmiştir.”

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.