Ankara'da Sıcak Hava İzni

Ankara'da Sıcak Hava İzni

Engelli, hamile ve kronik hastalığı olanlar yarından itibaren 2 gün idari izinli olarak sayılacak.

ANKARA- Ankara Valiliği hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle bir genelge yayımlayarak, kamu görevlisi hamile ve emzikli kadınlarla engellilerin ve kronik hastalığı olanların yarın ve Cuma günleri idari izinli sayılacağını bildirdi.

 

Valilik açılamasında şu bilgilere yer verildi: "İlimiz kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve emzikli bayanlar, rapor ile tevsik edilen şeker, kalp-damar, beyin-damar, kronik solunum sistemi hastalıkları, karaciğer, böbrek, kanser ve bunun gibi hastalıkları olanlar ile yüzde 40 ve üzeri raporlu engelli personelin yarın ve Cuma günlerinde sağlık-idari izinli sayılmaları uygun görülmüştür."

 

Ankara Valiliği, uygulamanın derhal yapılmasını Büyükşehir Belediyesi, ilçe Kaymakamlıkları ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarından istedi. (Hafzullah Sevim-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.