​Ankara'da uyuşturucuya 24 tutuklama

​Ankara'da uyuşturucuya 24 tutuklama

​Ankara'da, uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen 24 ayrı operasyonda, gözaltına alınan 77 şüpheliden 24'ü tutuklandı.

Ankara'da, uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen 24 ayrı operasyonda, 77 kişi gözaltına alındı, çok miktarda uyuşturucu madde ele geçirdi. Şüphelilerden 24'ü, mahkemece tutuklandı.

Konuyla ilgili Ankara İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Müdürlüğümüz Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, 01.07.2019 – 07.07.2019 tarihleri arasında 'Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti yapma, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alma, kabul etme veya bulundurma ya da uyuşturucu veya uyarıcı kullanma suçları' ile ilgili 24 ayrı olayda;

44 şüpheli şahsa uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti yapma suçundan, 33 şüpheli şahsa kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alma, kabul etme veya bulundurma ya da uyuşturucu veya uyarıcı kullanma suçlarından ve diğer suçlardan 0 şüpheli şahsa olmak üzere toplam 77 şüpheli şahsa işlem yapılmıştır.

Olaylar ile ilgili olarak yakalanan şüphelilerden 33’ü Şube Müdürlüğünden Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla salıverilmiş, 24 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. 12 şüpheli şahıs adli kontrolle, 8 şüpheli şahıs Cumhuriyet Savcılığından serbest kalmıştır."

Açıklamanın devamında yapılan operasyonlarda; 520 gr kokain maddesi, 218 gr eroin maddesi, bin 884 gr skunk maddesi, 273 adet captagon maddesi,  9 adet sentetik ecza maddesi, 3 gr metamfetamin maddesi, 50 gr Psilocybe Cubensis maddesi, bir adet tabanca, bir adet şarjör,  9 adet tabanca fişeği, bir adet hassas terazi ve uyuşturucu madde satışından elde edildiği değerlendirilen 11 bin 725 TL ele geçirildiği kaydedildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.