Ankara'daki saldırıyı gerçekleştiren kişinin YPG'li olduğu tespit edildi

Ankara'daki saldırıyı gerçekleştiren kişinin YPG'li olduğu tespit edildi

Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı Binası önünde dün meydana gelen patlamayı gerçekleştiren kişinin YPG'li olduğu tespit edildiği bildirildi.

Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı Binası önünde dün meydana gelen patlamayı gerçekleştiren kişinin, Suriye'deki PKK kamplarından eğitim alıp yasa dışı yollardan Türkiye'ye giren YPG'li olduğu tespit edildiği bildirildi.

Konuya ilişkin valilikten yapılan açıklamada, dün saat 20.03'te Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı Binası önünde meydana gelen patlamayla ilgili olarak yapılan incelemede, söz konusu patlamanın, bomba düzeneği kullanılarak gerçekleştirildiği yönünde bulgular elde edildiği belirtildi.

Açıklamada, yapılan çalışmayla KGYS, PTS ve güvenlik kameraları görüntüleri incelenerek şüpheli erkek bir kişinin beraberinde getirdiği ve bomba düzeneği yüklü olduğu değerlendirilen bir çantayı, Vergi Dairesinin girişine koyduğu ve bomba düzeneğini hazırladığı tespit edildiği ifade edildi.

8 kişi gözaltına alındı

Yapılan bu çalışmalar kapsamında, bugün, sabaha karşı 04.00 sıralarında, şüpheli kişi ile birlikte kendisine yardım eden ve aynı araçta bulunan 2 kişinin Osmaniye'de, diğer 2 kişinin içinde bulunduğu aracın ise Adana'da yakalandığı ifade edilen açıklamada, daha sonra bu kişilerle irtibatlı olan, Şırnak'tan 2 ve Mardin'den 2 kişi olmak üzere toplam 8 şüpheli kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada, sahte kimlik taşıyan ve yakalama sırasında ölü olarak ele geçirilen 1991 Mardin Mazıdağı doğumlu Ersen Ertogan'ın, PYD'nin kontrolünde bulunan Suriye kırsalında YPS içinde eğitim aldığı ve yasa dışı yollardan Türkiye'ye girdiği değerlendirildiği kaydedildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler