Anne babalara yaz Kur’an kursları çağrısı

Anne babalara yaz Kur’an kursları çağrısı

Bitlis İl Müftüsü M. Feysal Geylani, 17 Haziran’da başlayacak olan yaz Kur’an kurslarına çocukların gönderilmesi için ebeveynlere çağrıda bulundu.

Okulların tatil olmasıyla birlikte yaz Kur’an kursu heyecanı başlıyor. 17 Haziran Pazartesi günü Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Bitlis’te de on binlerce çocuk caminin yolunu tutacak.

Bitlis merkez, ilçe, belde ve köylerde yaz Kur’an kursları için tüm cami ve Kur’an kurslarının hazır olduğunu belirten Bitlis İl Müftüsü M. Feysal Geylani, çocukların kursa gönderilmesi için anne babalara çağrıda bulundu.

Bugünkü ortamda çocuk ve gençlerde manevi boşluk meydana gelirse, bunun aile ve toplum huzuru üzerinde olumsuz etkilerinin olacağını hatırlatan Geylani, ahlaklı bir neslin, huzurlu bir toplumun inşası için çocukların camiye yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Geylani, “Gençlerimiz ve çocuklarımız gerçekten de bugünkü ortamda, bu manevi sahada boşluk meydana gelirse ailede huzursuzluk meydana geliyor. Onun için ailenin huzuru, toplumun huzuru, dini ve ahlaki bilgileri güzel bir şekilde öğrenip, ondan sonra da bunu aile yapısına, topluma yansıtmasında büyük faydalar var. 17 Haziran'da başlayacak yaz Kur'an kurslarımız 9 Ağustos'ta da bitecek. Bütün il, ilçe, köy camilerimizde ve Kur'an kurslarımızda, her gün sabah saat 09'dan 12'ye kadar İnşallah Kur’an-ı Kerim, ibadet, itikat dersleri verilecek. Elimizden geldiği kadar bu kısa zamanı en güzel şekilde nasıl değerlendirebiliriz? Çocuklara karınca kararınca nasıl faydalı olmaya çalışırız? Bütün hocalarımız ve görevlilerimiz bu işin bilinci içerisinde hareket edecekler.” dedi.

“O çocuklar, mutlaka cami ve cemaati görsünler”

Küçük yaşlardan itibaren çocukların camiyle tanışması gerektiğini dile getiren Geylani, şunları söyledi. “Gerçekten o çocuklar, Kur’an kursları ve camileri görürlerse, o mihrabı, minberi, kürsüyü görürse, orada okunacak ezanı dinledikleri zaman, çocukta o yaşta bir iz bırakıyor. Çocuk büyüdüğü zaman da bunu unutmuyor. İnşallah güzel bir iz ve izlenim bırakmak üzere hocalarımız, Kur'an kurslarımız ve camilerimiz hazırdır. Ailelere sesleniyoruz. O çocuklar, mutlaka cami ve cemaati görsünler. Caminin o güzel havasından teneffüs etsinler ki çocuklar, anne ve babalarına saygılı olsun. Bugün her büyüyen anne babasını unutuyor. Burada çocuklarımız, Kur’an kurslarında ve camilerde anne ve babaya olan saygıyı öğrenmelidirler. Eğer bugün anne ve babalara saygı azalıyorsa, büyüğe saygı, küçüğe sevgi azalıyorsa, bunun ilacı nerede? Bunun ilacı imani, İslami ve Kur'an-i edep ve ahlaktadır. Onu mutlaka bunlara söylememiz lazım.”

“Çocuklarımızı camiye göndermezsek sorumluluk ve mesuliyet altındayız”

Allah’ın bize emaneti olan çocukların camiye gönderilmemesi halinde ebeveynlerin sorumluluk altında kalacağı uyarısında bulunan Geylani, yaz Kur’an kurslarının önemsenmesi gerektiğini belirtti.

Açıklamasının devamında Geylani, “Göndermezsek biz sorumlu ve mesulüz. Çünkü çocuklar, Allah'ın bize bir emanetidir. Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesselem) bir hadisi şerifinde, ‘Hepiniz çobansınız ve güttüğünüzden mesulsünüz.’ buyurmaktadır. Anne babalar olarak, bu yaz Kur'an kurslarını önemseyelim. İnşallah hocalarımız özen ve itina göstereceklerdir. Bizler de zaman zaman camilerimizi ziyaret edeceğiz. Orada cemaatle namaz kılınacak. Bu camiyi bu cemaati çocuklar orada görecek. Onlar da aynı camide abdest alıp, namaz kılacaklar. Bu gayret içerisinde olursak, gelecek neslimiz o zaman iyi olur. Bu çocuklara güzel bir şekilde sahiplik edersek, yarın inşallah ülkemiz, ailemiz güvenilir elde olur. Kendimizi de emniyet ve huzurda hissederiz.” diye konuştu.

“Madde ve teknolojik bağımlılığa karşı korumak için çocuklarımızı camiye gönderelim”

“Eğer biz bunları onlara söylemezsek, Allah muhafaza etsin bugün işte madde bağımlılığı, teknolojik bağımlılık çıkmış büyük bir dert ve hastalıktır.” diyen Geylani, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Efendim bilgisayarın başında, cep telefonunun başında 4-5 saat zamanını geçiriyor. Artık aklı, fikri, zikri hep oraya bağlanıyor. Çocukta bir maddi bağımlılık, teknolojik bağımlılık meydana geliyor. Neticesinde çocuklarda rahatsızlık ve hastalıklar başlıyor. İnşallah bu camiler, bu Kur'an kursları, o maddi ve manevi huzuru en güzel şekilde nasıl elde ederiz? İnşallah orada bunlar sağlanacak. Çocuklarımız dinini, diyanetini, dünya hayatındaki sorumluluk ve mesuliyetini, öldükten sonra da ahiret gününde, dünya hayatında yapmış olduğumuz işlerin hesabını vermeyi burada öğrenecek. İmanın şartlarını burada öğrenecek. Bunu öğrendikten sonra da dünyadaki sorumluluk ve mesuliyetinin bilincinin içerisine girecek. O zaman dünyası da ahireti de cennet olacak.”

“Nasıl okulda çocuklarımızı takip ediyorsak cami ve Kur’an kursunda da takip edelim”

Son olarak ailelere büyük sorumluluklar düştüğünün altını çizen Geylani, geçen yıla nazaran bu yıl daha yüksek bir katılım beklediklerini vurgulayarak, “Nasıl okula gidip öğrencilerimizin hangi derste başarılı, hangi derslerde başarısızdır diye durumunu öğreniyorsak, aynı şekilde Kur'an kursu ve camiyi de ziyaret edelim. Diyelim ki bu çocuğun camideki durumu ne? Nasıl öğreniyor mu, öğrenmiyor mu?  Orada aileler kendilerini gösterirlerse, bu çocuklara bir güven verecek, eğitimci hocalarımıza da bir moral vermiş olacaktır. Velilerimiz de bu işleri takip ederek bizlere yardımcı olursa çok güzel olur. Geçen yıl yapmış olduğumuz istatistiklerde Bitlis merkez ve bağlı köylerinde 4 bin 300 öğrenci Kur'an kurslarımızda ve camilerimizde okumuş. Bitlis il genelinde ise 15 bin 505 kişi katılım sağlamış. İnşallah bu sene bu rakamı daha da yükseltmeyi hedefliyoruz. Bu rakamın yükselmesi de velilerimize ve hocalarımıza bağlıdır.” ifadesini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler