Antalya'da Kutlu Doğum coşkusu

Antalya'da Kutlu Doğum coşkusu

Hz. Muhammed’in Kutlu Doğumu münasebetiyle, Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Antalya’da “Vahdet ve Kardeşlik Önderi Hz Muhammed” temasıyla program düzenlendi.

Kepez Arena miting alanında yapılan program için yoğun güvenlik önlemleri alındı. Polisin bariyerlerle çevirdiği alanda bomba uzmanları ve köpeklerle arama yapıldı. Alanın 4 tarafında kadın ve erkekler için  ayrı giriş noktaları oluşturuldu. 

Kutlu Doğum etkinliğine konuşmacı olarak Molla Nizamettin Yaçin katıldı.  

Yoğun bir katılımın olduğu etkinlik İlahiyatçı Ünal Boz Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Peygamber Sevdalıları Platformu sözcüsü Rıfat Karadaş'ın selamlama konuşmasının  ardından Türkçe Mevlid-i Şerif okundu.

Daha sonra Özlem Ajans Sanatçıları, Hz. Muhammed için bestelenen ilahileri seslendirmeleri ile program devam etti.

 “Vahdet ve Kardeşlik Önderi Hz. Muhammed” temasıyla düzenlenen etkinlikte konuşan İTTİHAD üyesi Molla Nizamettin Yaçin, Kutlu Doğum günlerinin, tıpkı Hz. Peygamberin Medine’ye ilk gelişindeki gibi coşku ve heyecanla karşıladığını belirtti.

 Yaçin konuşmasında, "Allah Resulü Hz. Muhammed (sav), Medine’ye hicret ettiği zaman Medineli Müslümanlar ellerinde deflerle O'nu karşılıyor ve Allah’ın Resulüne, 'Bizler karanlıklar içerisinde iken ay doğdu üzerimize, İslam geldi kardeş olduk, bizim üzerimize şükür vacip olmuştur. Şükürler olsun sen bize Peygamber gönderdin Ya Rabbi.'  şeklinde methiyeler diziyorlardı.  Bizler de buradan Resulullah’a sesleniyoruz: Her ne kadar aramızda olmasan da,   aradan 1400 yıl geçmişse de, bizler de Medine halkı gibi seni bekliyor, Kutlu Doğumunu kutluyor, hoş geldin Ya Resullallah diyoruz." dedi.   

Müslümanların İslam kardeşliği dairesinde birbirine yaklaşması gerektiğini, dünya  ve ahiret saadetinin bundan geçtiğini belirten Yaçin, "Hz Peygamber Medine'ye hicret ettiği sırada, üç Yahudi iki tanede müşrik kabilesi bulunuyordu. Yahudiler o iki kabileyi birbirine kırdırıyorlardı. Aralarındaki savaşlar 100 yıldan fazla sürmüştü. Allah Resulü Medine’ye vardığında öyle bir kardeşlik tesis etti ki, Yahudilerin bütün oyunlarını boşa çıkardı. Ve bundan dolayı Yahudiler Hz. Peygambere düşman kesildiler ve müşriklerle birleşip Hendek savaşını başlattılar. Bugün o Yahudilerin torunları da aynen ataları gibi yeryüzünün fitneleridir. Bugün İslam ülkelerini ve ülkemizi karıştıran ve insanların kanlarının dökülmesine sebep olan, perde arkasındaki aktörler yine Yahudilerdir. Yine Amerika’dır ve Rusya’dır. Allah’ın laneti onların üzerine olsun. Ama Peygamber Sevdalıları meydanlarda tevhit bayraklarını dalgalandırarak Müslümanların birlik ve beraberliklerini sağlayacak, Yahudi ve Hristiyanların hesaplarını boşa çıkaracaktır inşallah." şeklinde konuştu.  

Sık sık salavatların getirildiği etkinlik, Özlem Ajans Sanatçıların seslendirdiği ilahilerin ardından yapılan dua ile son buldu. (Necmi Durmazer/ Şahabettin Şimşek-İLKHA)


 











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.