Antalya Manavgat kutlu doğum etkinliği 2016 video foto peygamber sevdalıları

Antalya Manavgat kutlu doğum etkinliği 2016 video foto peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Antalya’nın Manavgat ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Hz. Muhammed’in Kutlu Doğumu münasebetiyle Antalya’nın Manavgat ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından etkinlik düzenlendi.  “Vahdet ve Kardeşlik Önderi Hz Muhammed” konulu etkinlikte konuşan Molla Nizamettin Yaçin, emperyalistlerin İslam coğrafyasına fitne tohumu ekerek Müslümanları birbirine kırdırmaya çalıştığına dikkat çekti.

İslam ümmetinin içinde bulunduğu durumdan ancak Hz Muhammed’in ilkelerine sarılarak çıkabileceğini vurgulayan Nizamettin Hoca, bu sayede tefrikaların biteceğini vahdetin sağlanacağını söyledi.

Düzenlenen etkinlik Sami Oğuz Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından mevlid-i şerif okundu. Daha sonra sanatçılar, Hz Muhammed için besledikleri ilahileri seslendirdi.

Programda bir konuşma yapan Molla Nizamettin Yaçin, Müslümanları İslam kardeşliği dairesinde birbirine yaklaşması gerektiğini, dünyada ve ahiret saadetinin bundan geçtiğini söyledi. Yaçin, “Müminler o peygamberlere gerçekten tabi olup da kardeşliği tesis ettikleri zaman dünyanın dört bir yanında hüküm sürmüşler, yeryüzünün birçoğu Müslümanların hâkimiyeti altına girmiş ve insanların büyük çoğunluğu Allah-u Teâlâ’nın göndermiş olduğu ilahi mesajla buluşmuş. O dönemlerde her dine ve inanca mensup İnsanlar özgürce yaşıyorlardı. Ne zaman ki Müslümanlar arasında kardeşlik yok olmaya başladı, işte o zaman fitne ekildi ve Müslümanlar öldürülmeye başlandı. Ve bugün gelinen noktada bunun sonucu olarak Müslümanların evleri yıkılmaya başlandı, muhacir oldular ve perişan bir hale geldiler. Bu durumların hepsini gözlerimizle görüp maalesef müşahede ediyoruz.” dedi.

Konuşmasının devamında, bugün yaşanan olumsuzlukların, Kur’an’dan ve Hz Muhammed’in sünnetinden uzaklaşmaktan kaynaklandığını belirten Yaçin, “Allah-u Teâlâ Kur’an-ı Kerimde ‘sizin için en güzel örnek Allah Resulündedir’ buyurmaktadır. Bu yüzden her konuda O’nu kendimize örnek almamız gerekmektedir. Bugün İslam coğrafyasında yaşanan bu acı tablonun son bulup tekrar kardeşliğin tesis edilmesi için  bu bir gerekliliktir. Ancak bu şekilde kurtuluşa erebiliriz.” diye konuştu.

Sık sık salavatların getirildiği etkinlik, seslendirilen ilahilerin ardından yapılan dua ile son buldu.

İLKHA







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.