AÖF öğrencilerinden yaz okulu sınavı kararına tepki

AÖF öğrencilerinden yaz okulu sınavı kararına tepki

​Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri, Covid-19 salgınının yaygın olduğu bu günlerde yapılacak olan yaz okulu sınavının çevrimiçi yapılmasını istiyor.

Sosyal medya üzerinden "#celladımıtanıyorum" hashtagı ile paylaştıkları mesajlarla, örgün olarak öğrenim gören öğrenciler ve Azerbaycan'da Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri için uygulanan çevrimiçi uygulamasının kendileri için de uygulanmasını talep ediyor.

AÖF'nin Covid-19 hastası olan öğrencilerin de sınav salonlarına çağrılacağı kararını da eleştiren öğrenciler, sağlıklarının hiçe sayıldığını dile getiriyor.

Sosyal medya üzerinden paylaşım yapan Melike (@melodmrci) isimli öğrenci, "AÖF’ü arayıp sorduğumuzda sağlık bakanlığının onayı ile yapıyoruz sınavları diye cevap alıyoruz. Sn. @drfahrettinkoca nasıl böyle bir şeye izin veriyorsunuz. Biz kendimizi geçtik artık ama ailelerimiz yaşlı, kronik rahatsızlığı olan insanlar bu saçmalığa SON!" ifadelerini kullandı.

Özgür Onar (@zgrOnar) isimli bir sosyal medya kullanıcı da, "4 Eylül yaz okulu sınavı AÖF mağdurlarını temsilen Anadolu Üniversitesine çelenk gönderilmiştir sınava corona veya temaslı öğrenciler gelecektir 4 Eylül cumartesi günü dışarı çıkmayın hasta veya temaslı öğrenciler sınav merkezlerine gitmek zorunda kalacaktır." dedi

Murat Kurt (@MuratKurtNet) isimli bir sosyal medya kullanıcısı ise şu ifadelere yer verdi:

"Sağlık Bakanı vatandaşla dalga geçiyor! Covid'li öğrencileri sınava çağıran rektör'e sesi çıkmayan Sağlık Bakan'ı, vakalardan bahsediyor. 4 Eylül'den sonra vakaların sorumlusu @ProfFuatErdal ve buna ses çıkarmayan @drfahrettinkoca'dır."

Kullanıcılar ayrıca, AÖF'nin Covid-19 hastası olanların toplu taşıma kullanmadan kendi özel araçlarıyla sınav salonlarına gelmeleri yönündeki açıklamasını eleştirerek sınava girmeyen öğrencilerin mağdur edilmemesi için harçlarının geri yatırılması ya da sınavın çevrimiçi yapılmasını talep ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler