Arabuluculuk başvuruları artık internetten de yapılabilecek

Arabuluculuk başvuruları artık internetten de yapılabilecek

​Adalet Bakanlığı, arabuluculuk başvurularının artık internet üzerinden de yapılabileceğini ve 3 gün önce başlayan başvurulara ise 2 bin 905 kişi müracaat ettiğini açıkladı.

Konuyla ilgili Adalet Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların adalet hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak amacıyla arabuluculuk başvurularının “avukat portal” ve “vatandaş portal” üzerinden de yapılabileceği belirtildi.

Bakanlık tarafından 2013 yılında hukuk sistemine kazandırılan, iş uyuşmazlıklarında 2018 ve ticari uyuşmazlıklarda da 2019 yılından bu yana uygulanan arabuluculuk uygulamasının büyük bir başarı ile devam ettiği belirtilen açıklamada, “Bakanlık yargının iş yükünü azaltan ve bazı hukuki uyuşmazlıklarda mahkemeye gitmeden tarafların rızasıyla hızlı çözüm getiren uygulamayı daha da hızlandırmak amacıyla yeni bir hizmeti daha devreye soktu. Koronavirüs önlemleri kapsamında adliyelerdeki yoğunluğu da azaltacak olan uygulama kapsamında avukatlar ve vatandaşlar arabuluculuk başvurularını artık internet üzerinden yapılabiliyor.” denildi.

Üç günde 2 bin 905 başvuru

Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğünce UYAP’ta yapılan güncelleme kapsamında “avukat portal” ve “vatandaş portal” üzerinden yeni bir hizmetin başladığı belirtilen açıklamada, “Vatandaşlar veya taraf vekili avukatlar adliyeye gitmeden arabuluculuk başvurularını internet üzerinden yapabiliyor. Üç günlük uygulama büyük ilgiyle karşılandı. Portallar üzerinden başvuruların başladığı 29 Haziran’dan bugüne yani ilk üç günde 2 bin 905 arabuluculuk dosyanın başvurusu internetten yapıldı.” ifadeleri yer aldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler