Aradan sekiz yıl geçse de unutmadık, unutmayacağız

Aradan sekiz yıl geçse de unutmadık, unutmayacağız

Mustazaflar Cemiyeti, Ubeydullah Durna'nın vefatı yıl dönümü münasebetiyle bir açıklama yaptı.

Mustazaflar Cemiyeti, PKK tarafından katledilen Mustazaf-Der Yüksekova Şubesi Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durna'nın katledilişinin 8'inci yıl dönümü münasebetiyle açıklama yaptı.

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde, Mustazaf-Der Şube Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durna'nın PKK tarafından şehid edilmesinin üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen katillerinin bulunmaması olayı faili meçhul kıldı.

"Allah yolunda öldürülenlere sakın 'ölüler' demeyin. Onlar diridirler, fakat siz bunun şuurunda değilsiniz." ayet-i kerimesi hatırlatılan açıklamada, "Aradan sekiz yıl geçse de unutmadık, unutturmayacağız." denildi.

Açıklamada, Tarihler 5 Mayıs 2011'i gösterdiğinde Kürdistan coğrafyası bir mazlumiyete daha şahitlik etmişti. Hakkari'nin Yüksekova (Gever) ilçesinde malum guruh yine bir mazlumu hedef almış ve derdi İslam olan, insanlık olan Ubeydullah Durna kardeşimiz şehid olmuştu.  Acılarla yoğrulmuş Kürdistan tarihinin mazlum ve mustazaflarından biri olan Şehid Ubeydullah, yaşadığı toprakların İslami bir kimliğe bürünmesi için çalışmış, çabalamış ve en nihayetinde bu uğurda canından da vazgeçmişti. Arkadaşlarına geride sadece iki yetim bırakmamış aynı zamanda büyük de bir dava bırakmıştır. Bu dava; uğruna peygamberlerin, âlimlerin ve nice yiğitleirn canını verdiği İslam davasıdır." ifadelerine yer verildi.

"Evet, aradan sekiz yıl geçti ama bizim için faili beli olan bu cinayetin ne tetikçileri ne de onları yönlendiren karanlık eller bulun(a)madı!" denilen açıklamamnın devamında şunlar kaydedildi:

"Fakat cinayet dosyası rafa kaldırılmış olsa da bu zulmün failleri Müslüman Kürd halkının vicdanında mahkûm oldu. Vesayet odaklarının, devlet içerisindeki paralel ağların örgüt ile iş tutarak yaptığı insanlık dışı uygulamalar hiçbir zaman yabancısı olmadığımız bir durumdur. 5 Mayıs 2011'de olan da bu anlamda tarihin tekerrür etmesidir. Hayatı imanı ile kuşanan Müslümanlar, tarihin hiçbir döneminde zulme perva etmedikleri gibi bugünden sonra da zalime karşı dik duruş sergilemeye devam edecektir. Gerek Şehid Ubeydullah gerekse Aytaç Baran ve Yasin Börü gibi karakterler, mazlum Kürd halkına el uzatmaya, dertlerine derman olmaya devam edecektir." 

Açıklamanın devamında, "Kumpaslar sonucu hukuksuzca kapatılan Mustazaf-Der'in Yüksekova Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi olan Ubeydullah Durna kardeşimiz şehadet yıldönümü münasebetiyle bir kez daha İ'layı Kelimetullah uğruna canlarını feda eden tüm şehidleri rahmetle yâd ediyoruz. Evet, aradan yıllar geçse de yaşanan acıları, mazlumiyetleri unutmayacak, unutturmayacağız." ifadeleri kullanıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler