Aralarında CHP ve HDP'lilerin olduğu heyet Türk'ü ziyaret etti

Aralarında CHP ve HDP'lilerin olduğu heyet Türk'ü ziyaret etti

Ankara ve İstanbul gelen ve 18 kişiden oluşan "Diyalog Grubu" Mardin'de cezaevinden çıkan Ahmet Türk’ü evinde ziyaret etti.

Aralarında CHP ve HDP'li milletvekillerinin olduğu, eski Bakan Fikret Ünlü ile Zülfü Livaneli, Tarhan Erdem, Süleyman Çelebi gibi isimlerinden de bulunduğu 18 kişilik "Diyalog Gurubu" üyesi, Mardin Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliye edilen Mardin Büyükşehir Belediye eski Başkanı Ahmet Türk’ü Derik'in Atlı (köyü) Mahallesi'ndeki Kasrı Kanco'daki evinde ziyaret etti.

Kendisini ziyarete gelen misafirlerine konağını gezdiren Türk, konağın birinci katındaki taştan olan giriş kapısı üzerindeki 'Haç’ı göstererek, bu 'Haç'ın Tapınak Şövalyeleri döneminde harabeden çıkarıldığını ve muhafaza edildiğini söyledi.

Ardından misafirlerini konağın damına çıkartan Türk, burada CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile birlikte yaşadıkları bir anısını şöyle paylaştı: "Deniz Bey ile burada bir anımız var. Yazın buraya oturduk, viskimizi de koyduk içiyoruz. Ben de cezaevinden yeni çıkmıştım. 12 Eylül'den sonra. 'Diyarbakır'ı anlat' dedi. Anlattım, ağlamaya başladı. 'Bir daha parlamentoya gidersek hesabını sorarız.' dedi. Maalesef hiçbir şey de yapamadı."

Bazı basın yayın organlarında yer alan kendisine kelepçe takıldığı ile ilgili konu hakkında da konuşan Türk, şunları söyledi:

"Resim çok kötü bir resimmiş gibi oldu. Yerlerde buz vardı. Kaymamak için de koluma girdiler. Kelepçe takılmadı. 2 kez beni Diyarbakır’a getirdiklerinde ring arabası ile getirmediler. Bir araba ile getirdiler. Kelepçe takmadılar. Yolda sigarada veriyorlardı. Şimdi kalkıp desem bunlar hakaret etti, gerçekten hoş olmaz."

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Zülfü Livaneli ise şöyle konuştu: "Diyalog gurubu olarak İstanbul ve Ankara’dan arkadaşlarımızla birlikte Sayın Ahmet Türk’e geçmiş olsun ziyaretine geldik. Kasrı Kanco’da ağırlanıyoruz. Dolayısıyla biz Türkiye’de bu sertlik ortamından kurtulmak, kan dökülmesinden kurtulmak ve uygar demokratik ülkelerdeki gibi bir demokrasiye kavuşmak istiyoruz. Hukukun üstünlüğü içinde birbirimizi anlamaya ihtiyacımız var." (Mehmet Aslan-İLKHA)




































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.