Arama kurtarma ekiplerine afet eğitimi verildi

Arama kurtarma ekiplerine afet eğitimi verildi

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) uzmanlarınca Şahinbey Belediyesi, ŞAHKUT ekibine afet eğitimi verildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından 2021 yılının “Türkiye'de Afet Eğitimi Yılı” ilan edilmesi dolayısıyla Şahinbey Belediyesi ve Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) işbirliği ile başlatılan çalışma kapsamında Şahinbey Belediyesi Arama Kurtarma (ŞAHKUT) ekibine afet eğitimi verildi.

Yeşilvadi Millet Bahçesi’nde sosyal mesafe kuralları ve Covid-19 salgını tedbirleri gözetilerek gerçekleştirilen bir dizi eğitimle AFAD eğitmenleri tarafından Şahinbey Belediyesi çalışanlarından kurulan ŞAHKUT ekibine afet ve özellikle deprem öncesi, esnası ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili bilgilendirme yapıldı.

Depreme karşı önlemlerimizi alıyoruz

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi olarak deprem ve doğal afetler için ŞAHKUT ekibini kurduklarını belirtti.

İçişleri Bakanlığı tarafından 2021 yılının “Türkiye'de Afet Eğitim Yılı” ilan edilmesiyle birlikte AFAD ekiplerince yürütülen eğitim çalışmaları kapsamında belediye personellerinden kurulan ŞAHKUT ekibine eğitim verildiğini ifade eden Tahmazoğlu, “Ülkemiz bir deprem ülkesi. Ancak sadece deprem değil, oluşabilecek doğal afetler, trafik kazaları ve uygunsuz arazi şartlarında oluşabilecek her türlü hadiselere müdahale etmek üzere Şahinbey Belediyesi olarak belediye personelinden oluşan ŞAHKUT ekibini 2015 yılında kurduk. Gaziantep’te, Türkiye’de hatta yurt dışında yaşanabilecek tüm afetlere karşı ekibimiz yetiştirilmiş durumda. Şahinbey Belediyesi olarak sadece ŞAHKUT ekibi kurarak görevimizi tamamladığımızı düşünmedik ve vatandaşımız için depreme dayanıklı konutlar yaptık. Depreme dayanıksız konutları kamulaştırarak yıkıp yerine yollar ve yeni konutlar yaptık. İnsan yaşamı bizler için çok önemli bu konudaki çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.


Arama kurtarma ekiplerine afet eğitimi verildi

Arama kurtarma ekiplerine afet eğitimi verildi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler