Arap Birliği: Batı Şeria topraklarını ilhak etme planını savaş suçudur

Arap Birliği: Batı Şeria topraklarını ilhak etme planını savaş suçudur

​Nekse olarak andığı "Altı Gün Savaşı"nın 53'üncü yıldönümü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Arap Birliği, ABD'ye, işgalci Siyonistlerin ilhak planlarını desteklemekten vazgeçmesi çağrısı yapıldı.

Arap Birliği, Siyonist işgal rejiminin 1967'de Batı Şeria, Doğu Kudüs, Gazze Şeridi, Sina Yarımadası ve Golan Tepeleri'ni işgal etmesiyle sonuçlanan ve Filistinlilerin Nekse olarak andığı "Altı Gün Savaşı"nın 53'üncü yıldönümü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Arap Birliği, yaptığı açıklamada, işlediği suçlardan dolayı siyonist işgal rejimini kınayarak işgalci Siyonistlerin, Filistin topraklarının her hangi bir yerine dönük ilhak adımının kabul edilemez bir savaş suçu olduğu uyarısında bulundu.

İşgalci Siyonistlerin attığı adımların siyasi çözümleri baltaladığı belirtilen açıklamada, "Başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti bütün ümmetin ana hedefidir. Bağımsız Filistin devleti kurulmadan bölgeye istikrar gelmeyecektir." denildi.

Siyonist işgal rejiminin sömürü ve işgal planlarına açık bir şekilde destek veren ABD'nin de eleştirildiği açıklamada, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ile Ürdün Vadisi'ni ilhak adımlarının, Trump'ın sözde barış planından bağımsız olmadığına dikkat çekildi.

Arap Birliği tarafından ABD'ye, işgalci Siyonistlerin ilhak planlarını desteklemekten vazgeçmesi çağrısı yapıldı.

Başkenti Kudüs olan bir Filistin devleti kurulmadan bölgeye huzurun gelmeyeceği belirtilen açıklamada; BM, Avrupa Birliği, ABD ve Rusya'nın oluşturduğu Orta Doğu Dörtlüsü, barış fırsatlarını ve 2 devletli çözümü görüşmek üzere acil toplantı düzenlemeye davet edildi.

Uluslararası toplumdan Siyonist işgal rejiminin planlarını uygulamasını engellemek için uluslararası barışı koruma sorumluluğunu yerine getirmesini talep eden Arap Birliği, işgal girişimlerinin önlenmesi için herkesin üstüne düşen vazifeyi yerine getirmesi gerektiğini bildirdi.

Filistin Yönetimi, geçen hafta işgalci Siyonistlerin, işgal altındaki Batı Şeria'yı ilhak planlarını görüşmek üzere Arap Birliği üyesi ülkelerin Dışişleri Bakanlarının acilen toplanmasını istemişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.