Ardahan’ da Kutlu Doğum programı düzenlendi

Ardahan’ da Kutlu Doğum programı düzenlendi

Peygamber Sevdalıları Platformu, Ardahan’ da Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu Anadolu koordinatörlüğü tarafından Ardahan’da "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed" temalı Kutlu doğum etkinliği düzenlendi.

Etkinlik Kur'a-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra okunan mevlidi şerif ve grup Vahdet tarafından seslendirilen ilahi ve ezgilerle devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Şaban Gökhan günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

İmam Rabbani'nin, "Ben sözlerimle Hz  Muhammed'i övemem; bilakis onu överek sözlerimi güzelleştiriyorum." Sözünü hatırlatan Gökhan,  "Bizler de Peygamberimizi överek, ondan bahsederek, onun o güzel hayatından kesitler sunarak hayatımızı ve sözlerimizi güzelleştirip ona layık bir ümmet olmaya gayret edeceğiz." dedi.

Gökhan, "Değerli kardeşlerim ve özellikle siz bacılarım. BU neslin sessiz birer öğretmeni olan anneler! Çocuklarınızı Peygamberin terbiyesinden uzak tutmayın. Çocuklarınız Peygamberini tanıyarak büyüsünler. Peygamberi  tanımayan bir çocuktan evlatlık beklemeyin. Allah muhafaza peygamberini tanımayan birinden asi ve isyankar bir evlat çıkar. Bu toplumun inşasının mayası Kur'an ve sünnettir. Bu Kur'an ve sünnet için ilk terbiye aldığı yer anne ve babalarıdır." diye konuştu.

Hak ve adaletin tanınabilmesi için bunların zıttı olan batılın ve zulumatın da iyi bilinmesi gerektiğini vurgulayan Gökhan, "Bunu da anlaya bilmemiz için bin 400 yıl öncesine gitmemiz gerekir. Kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü, kadınların meta olarak kullanıldığı, güçlülerin zayıfları ezdiği, hak ve adaletten bahsetmenin mümkün olmadığı bir dönem de, yeryüzü, 'Yok mu bize hak ve adaleti getirecek.' diye inim inim inlediği zaman diliminde alemlerin Rabbi olan Allah (cc) ,yerlerin Ahmed’i, göklerin Mahmud’u Hz. Muhammed (sav)’ in kutlu doğumunu gerçekleştirdi." diye konuştu.

Program Grup Vahdet'in seslendirdiği ilahi ve ezgilerden sonra yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.