Arınç, Manisa'da açılışlara katıldı

Arınç, Manisa'da açılışlara katıldı

Devlet Bakanı ve hükümet sözcüsü Bülent Arınç bir çikolata firmasının Manisa'da kurduğu fabrikanın açılış törenine katıldı.

MANİSA - Devlet Bakanı ve hükümet sözcüsü Bülent Arınç, dünyanın önde gelen çikolata üreticisi Ferrero'nun 300 milyon TL'lik yatırımla Manisa'da kurduğu fabrikanın açılış törenine katıldı.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde 146 bin metrekare alanda kurulu bulunan fabrikanın açılış törenine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İtalya Ekonomi Geliştirme Bakan Yardımcısı Carlo Calenda, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkan Yardımcısı Arda Ermut ve davetliler ile fabrika çalışanları katıldı. Açılış töreni sonrasında yapılan seremonide Bülent Arınç'a isminin yazılı olduğu 5 kilogramlık dev ürün kavanozu hediye edildi.

İlk aşamada 200 kişiye istihdam sağlayan firma Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerine ihraç etmeyi planlıyor. Türkiye'de üretilen fındığın yüzde 30'nu satın alan ve grubun dünya çapındaki toplam fındık ihtiyacının da yüzde 80'ine yakın bölümünü Türkiye'den karşılayan firma, Türkiye de yetişen fındığının kalitesinin arttırmaya yönelik olarak da fındık üreticileriyle ortak çalışmalar yaptıklarını açıkladı.
Organize Sanayi bölgesindeki programın ardından Anemon otele geçen bakan Arınç, Manisa'nın 120 yıllık tarihinin anlatıldığı dev bir kitabın ve Meclisi Mebusan'dan TBMM'ye adlı Manisa'nın bürokratlarının albümünün tanıtım programına katıldı. Bakan Arınç, Manisalı eski ve yeni bürokratlar ile bir hatıra fotoğrafı çektirdi. (Ramazan Sındıraç-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler