Artık Kutlu Doğum etkinlikleri mahallelerde düzenleniyor

Artık Kutlu Doğum etkinlikleri mahallelerde düzenleniyor

Van'ın Muradiye ilçesine bağlı Ünseli Mahallesi'nde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği olumsuz hava şartlarına rağmen büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

VAN- Peygamber Sevdalıları Platformu öncülüğünde yurdun dört bir köşesinde düzenlenen “Kutlu Doğum” programları büyük coşkuyla devam ediyor. Bu kapsamda Peygamber Sevdalıları Van Bölge Koordinatörlüğü tarafından Van’ın Muradiye İlçesine bağlı Ünseli Mahallesi’nde kutlu doğum etkinliği düzenlendi.

 

Etkinlik, M. Emin Hoca'nın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Hemen ardından Kürtçe Mevlüt okundu. Cihad Bağ'ın sunuculuk yaptığı etkinliğe Molla Yakup Arıkarınca konuşmacı olarak katıldı.

 

Besmele İlahi Grubu ve Muradiye kız çocuk ilahi grubunun ilahiler seslendirdiği etkinlikte hava yağmurlu olmasına rağmen coşkulu anlar yaşandı.

 

Hz. Muhammed (sav)’den önce Mekke’de diri diri gömülen kız çocuklarını örnek vererek konuşmasına başlayan, Molla Arıkarınca, “O gün müşrikler kız çocuklarını gömerek şehit ederek cennete gönderiyorlardı. Ama bugün ki insanlar ise kız çocuklarını dinsizleştirerek ebedi cehenneme gönderiyorlar. Hz. Muhammed (sav) gelince kız çocukları gömülmekten kurtuldu ve kadın onun sayesinde değer buldu. Bizde diyoruz ki ya Resulullah annelerimiz, babalarımız, oğullarımız ve özellikle kız çocuklarımızla senin davana sahip çıkacağız. Eğer çıkmasak aynı dönem yine başlayacaktır” şeklinde konuştu.

 

Zuhruf Süresi’nin 44.ayetinin tefsirini örnek vererek konuşmasına devam eden Arıkarınca, “Ya Muhammed yeryüzüne seslenmelisin ey Muhammed’in varisleri sizler de kâinata seslenmelisiniz. Ya Muhammed bu Kur’an senin için halkın için insanlar için şeref kaynağıdır” diye konuştu.

Etkinlik yapılan dua ile son buldu.(Hamza Kaya, Cüneyt-Hasar-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler