Artık yaya geçitleri yayaların olacak

Artık yaya geçitleri yayaların olacak

Batman Valiliği önceliğinde "Yaya Öncelikli Trafik" konulu etkinlik programı gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla başlatılan kampanyaya Batman'dan da destek geldi.

İçişleri Bakanlığı tarafından "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla 2019 yılı "Yaya Öncelikli Trafik" yılı ilan edilmesine yönelik çalışma yapan Batman Valiliği, kurum amirlerinin katılımları ile etkinlik gerçekleştirdi.

Yapılan uygulamada bin 100 personel görev alırken, Türkiye çapında ise 220 bin civarında personel yer aldı. Uygulama, kent genelinde 51 noktada gerçekleştirildi.

Eski Devlet Hastanesi kavşağında düzenlenen etkinliğe katılan Batman Valisi Hulusi Şahin konu ile ilgili basına açıklamada bulundu.

Şahin, "Batmanımızın bütün ana antenlerdeki yaya geçidinde yayalar, öncelikli haklarını kullanıyorlar. Çocuklar okullarına gidiyorlar, yaya geçidine geldikleri zaman sürücülerimiz duruyor ve öğrencilerimize yol veriyorlar. Bu, medeni dünyanın uyguladığı ve bizim de mevzuatımızda olan bir uygulamadır. Bugüne kadar bu uygulama fiilen uygulanamıyordu. Bundan sonra bu kampanya ile beraber artık yaya geçitleri yayaların olacak. Sürücülerin bu konuda bilinçlenmelerini tavsiye ediyorum. Bundan sonra da bütün görevli arkadaşlar cezai işlem yapmaktan da geri durmayacak. Fahri trafik denetçileri de okul önlerinde ve her yerde bunu takip edeceklerdir. Bütün trafikçilerimiz şu anda yaya geçitlerinde çalışıyorlar. Böylece yaya geçitlerimiz sadece bir dekor olmaktan çıkıyor." dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.