Artuklu Hamamı yeni yerinde

Artuklu Hamamı yeni yerinde

Ilısu Barajı ile sulara gömülecek olan Batman’ın antik kenti Hasankeyf’te bulunan 540 yıllık tarihi Zeynel Bey Türbesi’nin ardından tarihi Artuklu Hamamı da özel sistemle Yeni Kültürel Park Alanı’na taşındı.

HES projesi kapsamında Ilısu Baraj göleti altında kalacak 12 bin yıllık geçmişi olan Hasankeyf’in en önemli tarihi eserlerinden olan 540 yıllık Zeynel Bey Türbesi’nin ardından Artuklu Hamamı’nın da özel sistemle Yeni Kültürel Park Alanı’na taşınma işlemleri başarıyla sonuçlandı.

Taşınma işlemi başarıyla gerçekleştirilen bin 500 ton ağırlığındaki Artuklu Hamamı, Türkiye’de bütünsel olarak taşınan ikinci tarihi eser olma özelliğine sahip olurken, bu tarihi yapı yeni yerinde ziyaretçilerini kabul edecek.

Artuklu Hamamı bugün sabahın erken saatlerinde taşınmaya başlanmış 12 Mayıs 2017 tarihinde Yeni Kültürel Park Alanı’na taşınan Zeynel Bey Türbesi’nin hizasına kadar getirilerek taşınma işlemine ara verildi.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin Hasankeyf’e gelmesiyle hamamın taşıma işlemi kaldığı yerden devam etti.

Saat sabah 05.00’te başlayan taşıma işlemi 11.45 itibariyle sona erdi.

Artuklu Hamamı’nın yeni yerine yerleştirilmesi ise önümüzdeki günlerde beli olacak.

Taşıma işlemine; Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, AK Parti İl Milletvekili Ziver Özdemir, Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Hasankeyf Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven, kamu kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.