Artuklu kampüsüne çeşme hayratı

Artuklu kampüsüne çeşme hayratı

Mardin Artuklu Üniversitesi kampüsüne yaptırılan çeşme, törenle hizmete açıldı.

Mardin Artuklu Üniversitesi Kampüsü’ne Sabahat Akgeyik Uzuner ve Nuri Uzuner tarafından yaptırılan çeşmenin açılış törenine Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça,  Üniversite Genel Sekreteri Şahin Arpağ, akademisyenler ve Uzuner ailesi katıldı.

Dua ile başlayan açılış töreninde bir konuşma yapan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, çeşmenin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, şunları söyledi:

“Ahiret inancımıza göre insan öldüğü zaman bütün amellerin sevabı da sona erer, fakat üç şey bundan müstesnadır. Bu da öldükten sonra da, amel defterimize sevap yazdıran Sadaka-i Câriyedir ki herkesin faydalandığı ve varlığı devam ettiği müddetçe sevabı da devam eden; Câmi, mescitler, okullar, yollar, köprüler, çeşmeler, sebiller ve her türlü hayır vakıfları, istifade edilen ilim ve salih evlattır. Sevgili oğlunuz adına yaptırdığınız bu hayırı da Cenab-ı Hak kabul etsin. Buradan her su içen öğrenci sizin için hayır dualarında bulunacaktır.”

2010 yılında kazandığı Süleyman Demirel Üniversitesi İktisat Fakültesi Bölümünü başarı ile bitiren Umut Uzuner aynı üniversitede yüksek lisans eğitimine devam ettiği sırada elim bir kaza sonucu hayatını kaybettiği bilgisini veren Annesi Sabahat Uzuner, “Oğlum, 2015 yılında hayatını kaybetti. Evladım başarılı örnek bir öğrenciydi, okumayı çok severdi. Bu nedenle oğlumun, hayır dualarını öğrencilerden almasını istedim. Üniversite yönetiminin bu hayratın yapılmasında bize verdiği desteklerinden dolayı minnettarız. Evladımın hayır duası alması adına Mardin Artuklu Üniversitesi’nin farklı projelerine de finansal destek vermeyi arzuluyorum.” şeklinde konuştu.

Müteveffa öğrenci Umut Uzuner’in dayısı olduğunu belirten ve törende duygusal anlar yaşayan Murat Akgeyik ise yeğeninin sorumluluk duygusuna sahip, çalışkan, gayretli, bilgiyi arayan ve bulma yollarını bilen bir yapıya sahip olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Rahmetli yeğenimin anısına yapılan bu çeşmenin bir eğitim yuvasında olması onun eğitim sevgisine dair hatıralarımızı hep canlı tutacaktır. Adının bu hayratla yaşatılmasında katkısı olan herkese minnettarım.”

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.