Asıl olan Peygamber'in sünnetine uyabilmektir

Asıl olan Peygamber'in sünnetine uyabilmektir

​Diyarbakır'ın Bismil ilçesindeki Mevlid-i Nebi programında konuşan Batman Müftüsü Turgut Erhan, bir Müslüman için asıl olanın Hazreti Peygamber'in sünnetine uyabilmek olduğunu ifade etti.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, Hazreti Muhammed'in dünyaya teşriflerinin yıldönümü münasebetiyle Mevlid-i Nebi programı düzenledi.

Bismil İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen programa, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker, Bismil Belediye Başkan Vekili ve Kaymakam Kerem Süleyman Yüksel, Batman il müftüsü Turgut Erhan, ilçe müftüsü Ahmet Durmuş,  siyasi parti temsilcileri daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinliğe katılan davetlilere girişte müftülük personeli tarafından birer gül hediye edildi.

Program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Bismil İlçe müftüsü Ahmet Durmuş'un açılış konuşmasının ardından Kaymakam Yüksel de kısa bir konuşma yaptı.

Ardından söz alan Diyarbakır Milletvekili Eker, Hazreti Muhammed'in, zulüm ve karanlığın hakim olduğu bir ortama bir nur ve ışık olarak çıktığını söyledi.

"Merhameti ailemizin içerisinde nasıl büyütürüz diyerek Peygamberimizden örnekler almalıyız"

Eker, "Hazreti Muhammed bir merhamet peygamberidir. Bugün de merhamete çok ihtiyacımız var. Bir birimize rahmet ederek merhamet etmeye ihtiyacımız var. Bütün insanlık tekrar bu susayışın içerisinde. Adalet duygusunu pençeleme ihtiyacımız var. Adaletin karşıtı zulümdür. Zulmün olduğu dünyada huzur, bereket ve saadet olmaz. Terör örgütleri üzerinden zulümler işleniyor. Uluslararası sistem bu zulmü teşvik ediyor, destekliyor. Onun için bugünlerde bizim ümmeti olduğumuz Hazreti Muhammed’in mesajını daha iyi anlamaya ihtiyacımız var. Umulur ki bu hafta içerisinde ki etkinliklerde biz Hazreti Muhammed’in mesajını daha doğru anlar ve o mesajdan hayatımıza daha çok şey aktarırız. Bizler birer baba olarak bu merhameti ailemizin içerisinde nasıl büyütürüz diyerek Peygamberimizden örnekler almalıyız. Merhamet sadece acımak değildir. Merhamet rahmetin ta kendisidir. Rahmetin olmadığı yerde bereket olmaz. Bereket, tek başına bolluk değildir. Bereket, sahip olduğumuz her ne var ise ondan lezzet almaktır. Ailemizle, komşularımızla bir tas çorba paylaşırken ondan lezzet almaktır." dedi.

Batman İl Müftüsü Turgut Erhan da Hazreti Muhammed'in rahmet, merhamet, şefkat ve aynı zaman da bir sevgi peygamberi olduğunu belirtti.

Erhan, "İman etmedikçe cennete giremezsiniz; bir birinizi sevmedikçe asla iman getirmiş olamazsınız' diyen bir Peygamber'in ümmetiyiz. Sevgiyi, imanı, bir birimizle beraber olmayı yan yana koyan bir Peygamber'in ümmeti olmak da dünyada yaşanır bir hayatı sürdürebilmek adına önemlidir. Hazreti Muhammed'in sünnetini hayatta getirmek sadece şekil anlamında değildir Peygamber'in giydiği gibi bir cubbe giyebiliriz, Peygamber'in yattığı yerde yatabiliriz. Ama asıl sünnete uymak, asıl Peygamber'in yolunda olmak, onun izinden gitmek bize bırakmış olduğu mirasa sahip çıkabilmek, merhametli, adaletli, hakkaniyet çerçevesi içerisinde, af edici, çalışkan, fedakar ve alçak gönüllü olabilmektir. Onu örnek almak onun gibi adil olmaktan geçer. Onu örnek almak onun gibi dürüst merhametli olmaktan geçer. Onun gibi eş, baba, komşu onun gibi vatandaş… Kısacası onun gibi insan olmak gerekir.” dedi.

Program, okullar arası siyeri nebi adlı yapılan yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verilen plaket ardından program son buldu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler