Asker ziyaretine giden aileye PKK saldırısı: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Asker ziyaretine giden aileye PKK saldırısı: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Şırnak’ın Uludere ilçesinde askerlik yapan çocuklarını ziyaret giden bir ailenin içerisinde bulunduğu aracın geçişi sırasında yola döşenen patlayıcın infilak ettirilmesiyle bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi ağır yaralandı.

Şırnak'ın Uludere ilçesi Andaç köyü yolunda PKK'lilerin  yola döşediği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, bir kişi  ağır yaralandı.

Edinilen bilgiler göre, Uludere İlçesi Andaç Köyü Kuresin üst bölgesine asker ziyareti için giden 56 AT 286 plakalı aracın geçişi sırasında PKK'lilerce  yola döşenen el yapımı patlayıcı infilak etti.

Patlayıcının infilak etmesiyle araç yola savruldu. Araçta bulunan sürücü Kerem Türkdoğan ile Hüseyin Kelleci ağır yaralandı.

Yaralılar, olay yerine çağrılan 112 acil ambulansla Uludere Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Araç sürücüsü Türkdoğan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Türkdoğan'ın naaşı hastane morguna kaldırılırken, ağır yaralanan Kelleci, yapılan ilk müdahalenin ardından Şırnak Devlet Hastanesine sevk edildi.

Jandarma, olay bölgesinde PKKlileri yakalamak için operasyon başlattı.

Araç sürücüsü Türkdoğan’ın, asker ziyaretine gidilen kişinin eniştesi, Hüseyin Kelleci’nin ise babası olduğu öğrenildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.