Askerlerimiz Libya'ya peyderpey gidiyor şu anda

Askerlerimiz Libya'ya peyderpey gidiyor şu anda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye askerinin Libya'ya peyderpey gitmeye başladığın söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı ortak TV yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Libya ile varılan anlaşmanın ilk adımının Kaddafi döneminde atıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu işin süreci Başbakanlık sürecime dayanır. Oradan kıta sahanlığı dahil, bugün Libya ile yaptığımız anlaşmanın adımını Kaddafi döneminde attık. Orada bu karışıklıklar var. Şu anda bizim anlaşma yaptığımız yere uluslararası şirketleri yanımıza alabiliriz. Bu anlaşma buna mani değil." dedi.

"Girit'te kıta sahanlığına girmeden hemen onun doğusundan kendi sahilimize, Akdeniz'de en fazla kıta sahanlığı olan biziz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "İçeride kimler rahatsız oluyor? Bu önemli. Geçmişte Yunan ve Rumların bizi Akdeniz'e hapsetme planları bozuldu."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ana muhalefet partisi, Türk askerine 'lejyoner' diyecek kadar alçalıyor. Bizim askerimiz oraya lejyoner sıfatıyla gitmiyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Trablusgarp'a gitti mi? Gitti. O farklı bir süreçti bunu yaşadı mı, yaşadı. Gazi Mustafa Kemal için bunu yakıştırmak mümkün mü?" şeklinde konuştu.

"Askerlerimiz Libya'ya peyderpey gidiyor şu anda"

"Bizim askerimizin oradaki görevi koordinasyondur. Oradaki hareket merkezinde süreci ilerletecek. Askerlerimiz peyderpey şu anda gidiyor. Muhalif güç olarak bizim orada farklı ekiplerimiz olacak." Açıklamasında bulunan Erdoğan, "Ana muhalefet lideri bir taraftan 'Doğu Akdeniz'de şu var bu var' deyip 'Türkiye niye yok diyor' Türkiye'nin orada olması için neden tezkereye destek vermiyorsun? Ana muhalefetin söyleminde çelişki var. Tarihte Trablusgarp'taki haklarımızı elde etmek için girmiştik. Talep var, talep karşısında oraya gidiyoruz. Meşru hükümet güçlü hale getirilmeli. Şu anda bu bölgede çalışmalarımız başlamadı. Türk yetki alanında çalışmalar sürüyor." ifadelerini kullandı.

"Suudi Arabistan'ın kınamasını kale almıyoruz"

"Suudi Arabistan'ın bizi kınamasından rahatsız olmayız, tam aksine biz onu kınıyoruz ve kınamasını da asla kale almıyoruz." Diyen Erdoğan, "Suriye'de Rusya ile olan mutabakatımız çok daha farklı. Dün olan olay. 40 tane fidan İHA tarafından vuruldu. Vuran Hafter. O bir cani. Putin ile yaptığımız mutabakatta burada sivil öldürülmesine izin vermeyeceğiz."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.