Avlanan her balon balığı için Tarım ve Orman Bakanlığı 5 lira destek ödemesi yapacak

Avlanan her balon balığı için Tarım ve Orman Bakanlığı 5 lira destek ödemesi yapacak

Resmî Gazete'de yayımlanan tebliğe göre, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından balon balığı avcılığını teşvik etmek amacıyla kuyruk başına 5 lira destekleme ödemesi yapılacak.

Denizlerdeki biyolojik çeşitliliğe ve balıkçıların av araçlarına zarar veren balon balığının, zararlı etkilerinin yok edilmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı çalışma başlattı.

Bu doğrultuda hazırlanan, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Balon Balığı Avcılığının Desteklenmesine Dair Tebliğ'i, Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğ; Su Ürünleri Bilgi Sistemi'ne (SUBİS) kayıtlı, çevirme ve sürütme ağları dışında avcılık faaliyetinde bulunan, geçerli bir balıkçı gemisi ruhsat tezkeresine sahip olan ve istilacı balon balığı türünün Akdeniz ve Ege Denizi'ne kıyısı olan illerde avcılığını yapan balıkçılara verilecek destekleme ödemesiyle ilgili usul ve esasları düzenliyor.

Buna göre, balon balığı kuyruğunun 1 milyon adete kadar her bir adedi başına 5 lira destekleme ödemesi yapılacak.

Balon balıkları bütün olarak karaya çıkarılamayacak. Balığın kuyruğu dışındaki kısmı karın bölümü yarılarak, kıyıya 1 milden uzak mesafede denize atılacak. Sadece kuyruk karaya çıkarılabilecek.

Desteklemeden yararlanmak isteyen balıkçılar, balon balığı desteklemesi taahhütnamesi ile il ve ilçe müdürlüklerine başvurabilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.