Avrupa Adalet Divanı’ndan başörtüsü hakkında adaletsiz karar

Avrupa Adalet Divanı’ndan başörtüsü hakkında adaletsiz karar

​Almanya'da iki Müslüman kadının başvurusunu görüşen Avrupa Adalet Divanı, işverenin başörtüsünü yasaklayabileceği yönünde skandal bir karara imza attı.

İslam'a teveccühün yoğun bir şekilde arttığı Avrupa'da, başta Müslüman başörtülü kadınlar olmak üzere İslami vecibelerini yerine getirmek isteyenler, özellikle iş hayatında türlü baskılara maruz kalarak sindirilmeye çalışılıyor.

"Özgürlük" ve "Adalet" kelimelerini dilinden düşürmeyen Avrupa, kimi zaman Cahiliye Döneminde taptıkları helvadan putları acıkınca yiyen müşrikler misali, büyük bir çelişkiye giriyor.

Bu çelişkinin son örneği, Avrupa Adalet Divanının, iki Müslüman kadının başörtüsü ile ilgili açtığı davada verdiği kararda görüldü.

Almanya’da başörtüsü taktıkları gerekçesiyle işlerine son verilen iki kadının açtığı davada kararını açıklayan Avrupa Adalet Divanı, çalışanların başörtüsü takmasının işveren tarafından yasaklanmasının mümkün olduğunu belirten skandal bir karara imza attı.

Reuters’ın aktardığı mahkeme kararında, "Çalışma yerinde politik, felsefi ya da dini inançlara yönelik görünür durumda herhangi bir şeyin giyilmesini yasaklamak mümkündür. Ancak bunun müşterilere karşı tarafsız yaklaşım ve sosyal ayrımcılığı önlemeye yönelik gerekçeye dayanması gerekiyor." gerekçesi öne sürüldü.

Almanya’da iki Müslüman kadından biri, bir vakıf tarafından finanse edilen özel çocuk bakım merkezinde diğeri ise bir eczane zincirinde çalışıyordu.

Her iki işveren de kadınlardan çalışırken başörtüsü takmamasını istedi. Aksi takdirde başka iş bulmaları gerektiği belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.