Avrupa adeta kâğıttan bir kaplan

Avrupa adeta kâğıttan bir kaplan

Eski Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, son iki yılda işler ciddileştiğinde Avrupa'nın adeta kâğıttan bir kaplan olduğunun görüldüğünü belirtti.

Son iki yılda işler ciddileştiğinde Avrupa'nın adeta kâğıttan bir kaplan olduğunun görüldüğünü belirten Gabriel, Avrupa Birliği'nin (AB), ABD'nin İran ile olan nükleer anlaşmadan ayrılmasının ardından anlaşmanın ''halen yürürlükte olduğunu'' belirtmekten başka bir şey yapmadığına işaret etti.

Eski Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Ortadoğu'da yaşanan son gelişmeler ile ilgili olarak, Avrupa'nın siyasi risk alıp bu konuda güçlü ve cesur adımlar atması gerektiğini belirtti.

Gabriel, Avrupa'nın bölgedeki savaş tehlikesi tehdidi konusuna müdahil olmayı istemesi durumunda da siyasi risk alması gerektiğini vurgulayarak, bunun gerektiğinde savaş gerilimini önlemek için mevcut ABD Başkanı ile büyük bir siyasi çatışmanın kabul edilmesi anlamına geldiğini belirtti.

AB'nin bugüne kadar İran'ın nükleer silahları terk etmesi karşılığında etkili ekonomik yardım sağlama sözünü yerine getiremediğini vurgulayan Gabriel, "Çünkü AB'ye göre ABD'nin İran'a karşı ekonomik yaptırımları uluslararası hukuka aykırı olsa bile hiçbir Avrupa bankası İran ile ticari işler için bir hesap açma konusunda dahi kendisine güvenemiyor. Doların baskın olması ve kendisine olan bağımlılık ile şirketlerin, bankaların Amerikan kurumları tarafından hedef alınması riskleri var." değerlendirmesinde bulundu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler