Avrupa Filistinlileri Konferansı Berlin'de başladı

Avrupa Filistinlileri Konferansı Berlin'de başladı

BM Yakın Doğudaki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı UNRWA'nın siyasi, hukuki ve insani boyutlarının ele alındığı Avrupa Filistinlileri ve UNRWA'nın Dünü, Bugünü ve Geleceği Konferansı Almanya'nın başkenti Berlin'de başladı.

Konferansa ve çalışmalarına Filistinli siyasetçilerin, araştırmacıların ve hukukçuların yanı sıra Avrupa'nın genelinde Filistin davasına destek verenler ve Filistinlilerin misafirleri katılıyor. Konferansın aynı zamanda UNRWA'nın yetmişinci yılına tekabül ettiği dile getirildi.

Konferansı Avrupa Filistinlileri Kongresi Kurumu, Filistin Dönüş Merkezi, Berlin'deki Arap ve Filistinli Kurumlar Komitesi ve Almanya Filistinliler Topluluğu düzenliyor.

Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Hasan Harişe konferansın açılışında yaptığı konuşmada UNRWA'nın Filistinlilerin yeniden yurtlarına dönmesine kadar onlara hizmet etmek üzere kurulduğuna dikkat çekerek UNRWA'nın asıl amacının Filistinlilerin yurtlarına dönüşlerinin sağlanması olduğunu dile getirdi.

Harişe, konuşmasında ABD'nin UNRWA üzerinden Filistinli mülteciler davasını tamamen tasfiye etmeyi amaçladığını vurguladı. ABD'nin UNRWA'ya yaptığı tüm yardımları kesmesinin de bu ajansı, Filistinli mülteciler davasını ve dönüş hakkını bitirmeyi amaçladığını dile getirdi.

Arap-işgalci siyonist normalleşmesinin de Filistin davasını bitirme amacına yönelik olduğunu dile getiren Harişe, işgal yönetimiyle ilişkileri normalleştirmenin bütün şekillerini reddedilmesi gerektiğini söyledi.

Harişe, Filistin ulusal birliğinin yeniden gerçekleşmesi, UNRWA'nın varlığının devam etmesi ve FKÖ'nün yeniden yapılandırılması için ciddi bir çalışma yapılması çağrısında bulundu.

İLKHA


Avrupa Filistinlileri Konferansı Berlin'de başladı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler