Avrupa Sivas'a yürüteç ve tekerlekli sandalye gönderdi

Avrupa Sivas'a yürüteç ve tekerlekli sandalye gönderdi

Avrupa Sivaslılar Birliği'nin (ASBİR) düzenlediği kampanya ile temin edilen 68 adet akülü araç ile 100'e yakın yürüteç ve tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine verilecek.

SİVAS - Avrupa’da yaşayan Sivaslı gurbetçilerin bağışlarıyla temin edilen akülü ve tekerlekli sandalyeler bir TIR ile Sivas’a gönderildi. Sivas Belediyesi Engelliler Kültür Merkezi’ne indirilen akülü araç ve tekerlekli sandalyeler Pazar günü düzenlenecek törenle ihtiyaç sahiplerine teslim edilecek.

 

Pazar günü teslim töreni yapılacak

 

Avrupa Sivaslılar Birliği Sivas temsilcisi Rüstem Altunküpe, 68 adet akülü araç ile 100’e yakın yürüteç ve tekerlekli sandalyeyi Sivas’ta teslim aldıklarını belirterek, 2 Haziran 2013 Pazar günü Buruciye Medresesi önünde düzenlenecek törenle ihtiyaç sahiplerine vereceklerini söyledi. Akülü araç ve tekerlekli sandalyelerin Avrupa’da yaşayan işçi ve işveren gurbetçilerimizin başlattığı bir kampanya ile temin edildiğini belirten Altunküpe, tahminen 25 bin Euro civarında bir para ile araç ve gereçlerin satın alındığını söyledi.

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise şunları söyledi; “Sivaslı nerede olursa olsun kadirşinastır, vefakârdır. Sivas’ı aklından ve gönlünden çıkarmaz. İşte güzel bir örnek. Avrupa'da yaşayan hemşerilerimizin bir sivil toplum kuruluşu, engelli kardeşlerimizi unutmuyor ve kendi aralarında topladıkları para ile akülü araç ve tekerlekli sandalyeleri alıp Sivas'a getiriyor ve ihtiyaç sahiplerine veriyorlar. Allah hayırlarını kabul etsin. Emeği geçen herkesi tebrik ediyor, şükranlarımı sunuyorum.” (Veysi Siyah – İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.