Avrupa Yetim Der 12. İstişare Toplantısını Wiesbaden’de yaptı

Avrupa Yetim Der 12. İstişare Toplantısını Wiesbaden’de yaptı

Merkezi Almanya’da bulunan Avrupa Yetim Der, Avrupa genelindeki temsilcilerinin katılımıyla 12. İstişare toplantısını Wiesbaden kentinde gerçekleştirdi.

Afrika, Asya Filistin ve Türkiye başta olmak üzere dünyanın bir çok ülkesinde fakir ve muhtaçlara yardım ulaştıran Avrupa Yetim Der, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde bulunan 25 temsilcisinin katılımıyla 12. İstişare toplantısını, Wiesbaden kentinde İslami hizmetlerini sürdüren Vahdet Kültür EB. Vakfında gerçekleştirdi.   

2016 yılında yapılan yardım faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantıda ağırlıklı olarak, Ramazan ayı ve Kurban Bayramı sezonundaki çalışmalar ele alındı.

Yardım faaliyetleri bakımından 2016 yılı için planlanan hedefe ulaşıldığının belirtildiği toplantıda;

- Dünya çapında bulunan mağdur ve muhtaçlara daha etkin olarak ne şekilde ulaşılabileceği,

-  Avrupa ülkelerine sığınan mültecilere daha etkin ne şekilde yardım yapılabileceği,

- 2017 yılının ilk yarısında yapılacak yardım faaliyetlerin çerçevesi konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Yapılan toplantı hakkında bilgi veren Avrupa Yetim Der Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, katılımlarından dolayı temsilcilere  teşekkür ederek, “ Allah’a hamdolsun, 2016 yılında planladığımız hedeflere ulaştık. Tabi bu da Allah’ın yardımının yanında, hayırseverlerimizin bizlere duydukları güven ve yaptıkları değerli katkıları sayesinde olmuştur. O açıdan Allah hayırlarını kabul etsin ve onlara daha fazlasını yapma imkanını nasip etsin. Bu toplantımızda yaptığımız yardım çalışmalarında tespit ettiğimiz eksiklik ve aksaklıları tespit ettik ve bunların giderilmesine yönelik görüş alış-verişinde bulunduk. Bu  aşamadan sonra, daha fazla muhtaç ve mağdur insanlara yardım ulaştırmak için, bize bağışta bulunan hayırsever ağını genişletmeye yönelik çalışmalara ağırlık vereceğiz inşallah. Bu kapsamda çalışmalarımıza katkısı olan tüm bay ve bayan gönüllü kardeşlerimize teşekkür ediyoruz ve çalışmalarının daha etkin şekilde devamını temenni ediyoruz. Ve diyoruz ki her yardımsever bir Avrupa Yetin Der gönüllüsüdür.” şeklinde konuştu.

İLKHA









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler