Avrupa Yetim Der 3. istişare toplantısını gerçekleştirdi

Avrupa Yetim Der 3. istişare toplantısını gerçekleştirdi

Avrupa Yetim-Der Almanya'nın Stuttgart şehrinde temsilcileri ile bir araya gelerek Derneğin yeni projeleri ile çalışmaları hakkında bilgilendirme ve 3. İstişare toplantısını gerçekleştirdi.

ALMANYA - Öncelikle kimsesiz, yetim, öksüz çocuklar olmak üzere her türlü ihtiyaç sahiplerinin yaşamsal temel ihtiyaçlarını sağlayabilecek, temin edebilecek, giderebilecek nitelikteki bütün hususlarda maddi ve manevi yardımlarda bulunmak üzere kurulan Avrupa Yetim-Der, özelde Türkiye genelde ise dünyanın farklı coğrafyalarında mağdur durumda olan insanlara sahip çıkmaya devam ediyor. Son olarak dünyanın en büyük mülteci kampı olarak bilinen Dadaab kampında ve Afrika'nın çeşitli bölgelerinde yardımlarını dağıtan Avrupa Yetim-Der Almanya'nın Stutgart şehrinde temsilcileri ile bir araya gelerek bilgilendirme ve istişare toplantısını gerçekleştirdi.

 

Avrupa Yetim-Der'e online bağış yapılabilecek
Derneğin Genel Başkanı Murat Korkut ile Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş'in de hazır bulunduğu toplantı yaklaşık 4 saat sürdü. Derneğin resmi internet sitesinde yeni başlatılan Online Bağış sisteminin de tanıtıldığı toplantıda konuşan Genel Başkan Murat Korkut, "Dünya üzerindeki tüm yetim ve öksüzlere sahip çıkmak, onları korumak, barındırmak ve kötülüklere karşı muhafaza etmek insani ve İslami bir sorumluluktur" diyerek derneklerinin asıl amacının yetim ve öksüzler başta olmak üzere mağdur durumda olan insanlara yardımda bulunmak olduğunu belirtti.

 

Almanya genelinde yaklaşık 20 temsilcinin ve Paris temsilcisinin de katıldığı toplantıda Afrika'dan yeni dönen Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş Afrika izlenimlerini paylaşarak orada yaşayan mültecilerin maruz bırakıldıkları fakirlik, zulüm ve hakaretlere dikkat çekti.

 

Temsilcilerden görüş alındı
Almanya'nın farklı şehirlerinde ve Paris'te Avrupa Yetim-Der adına temsilcilikte bulunan gönüllüler, toplantının 2. bölümünde kurumun faaliyetlerinin yanı sıra gerçekleştirdiği ve gerçekleştirmeyi amaçladığı hedefler üzerinde görüş alışverişinde bulundular. Geçtiğimiz günlerde Almanya'da yaşanan sel felaketinin de gündeme geldiği toplantıda selzedelere yönelik ne tür yardımların yapılabileceği de konuşuldu.

 

Ramazan ayının yaklaşması münasebeti ile Ramazan Kumanyaları için yeni bir çalışma başlattıklarını belirten Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, gönüllü temsilcilerden bu çalışmaya yönelik gayretlerini arttırmaları için istekte bulundu. (Hamza Yılmaz - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.